Garennes Saumur Blanc Empreinte

Verkoop door: PrimaVino | Categorie: Wit

Houtgerijpte Chenin Blanc

De Domaine des Garennes Empreinte Blanc is jeugdig, pittig en nog steeds vrij strak. Het is een mooie houtgerijpte Chenin Blanc die over een paar jaar pas op zijn best is. De leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar oud en ze groeien op een bodem van klei en kalksteen. Stro-gele kleur, aromatische finesse van citrus, abrikoos en honing, aangevuld met een steenachtige mineraliteit en delicate vanille-specerijen door de negen maanden rijping in houten vaten. Zeer lange lengte in de afdronk.

De wijnmakers

Een familieboerderij die vier generaties lang werd opgericht in Montreuil-Bellay, een klein dorp, 15 km van Saumur, dat beroemd is om zijn kasteel en de overblijfselen van de wallen. De wijngaard is verspreid over de rechter en linker oever van Le Thouet, een directe zijrivier van de Loire. Dit biedt Domaine des Garennes een breed scala aan bodems die de wijnen een grote complexiteit geven, zowel qua structuur als aromatische profielen.

Twee neven, Stéphane Manguin en Fabrice Baron, staan nu aan het hoofd van de wijngaard, die 40 ha beslaat.

Lekker bij

Deze Chenin Blanc is heerlijk bij kreeft, visgerechten met een mooie saus, of een quiche van geitenkaas.

Bekroonde wijn

De Domaine des Garennes Empreinte Blanc is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019.

Frankrijk
Chenin blanc
2016
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van PrimaVino

PrimaVino is specialist in mooie en betaalbare wijnen uit zowel Europa als landen uit de Nieuwe Wereld. Martijn en Peter van PrimaVino willen hun passie voor goede wijn delen met…

Bekijk het assortiment