Garennes Saumur Blanc

Verkoop door: PrimaVino | Categorie: Wit

Authentieke Chenin Blanc

De Domaine des Garennes Saumur Blanc is droge frisse witte wijn uit de Loire. Voor 100% gemaakt van de Chenin Blanc druif, dè authentieke druif van de streek Saumur. Een smaakvolle wijn met een volle fruitige neus, smaken van groene appel, tropisch fruit en een fijne mineraliteit.

De wijnmakers

Domaine des Garennes is een familiebedrijf dat vier generaties terug werd opgericht in Montreuil-Bellay, een klein dorp, 15 km van Saumur, dat beroemd is om zijn kasteel en de overblijfselen van de wallen. De wijngaard is verspreid over de rechter en linker oever van Le Thouet, een directe zijrivier van de Loire. Dit biedt Domaine des Garennes een breed scala aan bodems die de wijnen een grote complexiteit geven, zowel qua structuur als aromatische profielen. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud, de opbrengsten worden bewust laag gehouden voor een optimale kwaliteit.

Twee neven, Stéphane Manguin en Fabrice Baron, staan nu aan het hoofd van de wijngaard, die 40 ha beslaat.

Lekker bij

Deze Chenin Blanc is heerlijk bij kreeft, visgerechten met een mooie saus, of blauwe kazen.

Bekroonde wijn

De Domaine des Garennes Saumur Blanc is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze Franse witte wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele Franse witte wijn top 10 onder 10 euro.

Frankrijk
Chenin blanc
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van PrimaVino

PrimaVino is specialist in mooie en betaalbare wijnen uit zowel Europa als landen uit de Nieuwe Wereld. Martijn en Peter van PrimaVino willen hun passie voor goede wijn delen met…

Bekijk het assortiment