Graciano, Heretat de Taverners

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Rood

Bloedmooie wijn

Prachtige droge rode wijn van 100% Graciano, een gevoelige druif vooral bekend uit Rioja. Wie er goed voor zorgt, oogst lof en bloedmooie wijn. Het resultaat is een complexe wijn met aroma’s van viooltjes, bramen, kersen, hout, mooie zuren en zachte tannines. De wijn heeft 14 maanden gerijpt op Frans eiken en is goed op dronk.

De druif

Graciano doet z’n naam eer aan: gracieuze droge rode wijn met prachtige fruit- en kruidentonen zoals zwarte kers, peper, rozemarijn, en ceder. Sappige, rijke smaak met een mooie lange afdronk.

Heretat de Taverners

Het wijnhuis is ook wel bekend onder de naam ‘Casas de Colaus’ en bevindt zich in het gebied in Fontanars dels Alforins, een dorp gelegen in Vall d’Albaida in Valencia. De wijn wordt gemaakt van met de hand geselecteerde druiven van oude wijnstokken van de locatie La Rambla. Dat ze er in het warme Valencia toch zo’n frisse volle rode wijn van weten te maken getuigt van veel liefde en toewijding.

Lekker bij

De Graciano, Heretat de Taverners is heerlijk bij wildgerechten, Iberico-ham en pasta met blauwe kazen.

Spanje
Graciano
2015
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment