Intipalka No1 | Peru | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en tannat
Intipalka No1 | Peru | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en tannat
De Grote Hamersma score 9-

Intipalka No1

2018

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Peru
Peru, Ica
Cabernet Sauvignon, Syrah, tannat

37,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verrassende Peruaan!

Deze Peruaanse wijn is de beste uitdrukking van lands trots! De complexiteit en structuur zijn aan deze wijn toegevoegd, doordat de wijn 24 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten is gelagerd. Een heerlijk onberispelijke wijnbereiding is het resultaat van het streven naar perfectie van Intipalka N ° 1.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Peru
Streek Streek Ica
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Syrah, tannat
Domein Domein Santiago Queirolo
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVarietales
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Rijpe tannines

Aroma’s die u meenemen en herinneren aan chocolade, cacao, vanille en koffie bonen, kersen en leer aroma’s. Erg smaakvol, proeft u de rijpe tannines, fluweelachtig in de mond en geconcentreerd.

Lees meer

De Grote Hamersma over No. 1

“Onlangs werd er om de hoek van het hoofdkantoor van De Grote Hamersma in de Amsterdamse Gerard Doustraat (makkelijk te herkennen aan de uitpuilende glasbak aan de overkant) een groot en modern Peruaans restaurant geopend. Het loopt er storm, mede dankzij zeer goede recensies in Het Parool en NRC. Nazka, want zo heet ‘t, voorziet dan ook niet in een all you can eat cavia formule. En weliswaar ontbreekt ceviche niet op de kaart, er staan ook minder voor de hand liggende gerechten op. Verstandig. Want deze Peruaanse signature dish is inmiddels ook al een vaste verschijning geworden in de onderste regionen van de horeca. Overigens is de wijnkaart niet ingevuld met louter Peruaanse wijnen. Ofschoon er wel wijnranken aangeplant staan in het land. Maar de geoogste quebrantadruiven worden voornamelijk gebruikt voor pisco sour, de inmiddels wereldberoemde cocktail. Wel worden er, evenals in Uruguay, aardige resultaten geboekt met tannat, een vaak wat straffe rode. De exportafdeling van het Peruaanse ministerie van landbouw heeft het er echter nog niet druk mee. Op zich opvallend, want Peru was het eerste wijnland in Zuid-Amerika, anno 1500 om en nabij.. Maar jalousie de métier van Spaanse producenten heeft ze eeuwen voor de voeten gelopen. Maar aan de comeback wordt gewerkt, mede dankzij de inspanningen van Intipalka, oorspronkelijk met Italiaanse roots overigens die teruggaan naar 1880. De nieuwe drive is priller. In 2000 is er gerenoveerd, in 2002 werd Ica Valley op de kaart gezet als wijnbouwgebied en in 2009 kwamen de eerste wijnen op de markt. En thans de 2014 op de proeftafel: Peru Première in DGH. En meteen komt het vlaggenschip van Intipalka binnenzeilen.  En dat is bepaald geen polyester Tupperware-sloep. Serieus materiaal dat in de hal met luxe schepen tijdens de Hiswas thuishoort. Ruim vol zwarte bessen, bramen, vijgen, zoethout, kaneel en peper. Deklading goed vastgesjorde tabak, pruimenjam en vanillestokken. De frisse wind vol in de zeilen. Het kapen waard. Maar kopen is ook een optie al moet er flink voor in de buidel getast worden.”

Lees meer

Intipalka wijngaarden

Een italiaanse immigrant Santiago Queirolo Raggio kwam rond 1880 in Peru aan, waar hij tot een bloeiende Italiaanse gemeenschap aansloot die zich inmiddels in Lima gevestigd had. Hij ging wonen met zijn familie in Pueblo Libre, dan nog iets meer dan een agrarisch dorp aan de rand van Lima. Hij verkocht in eerste instantie inktvis en andere zeevruchten op de straat voordat hij met zijn taverne, Antigua Taberna Queirolo begon. Hier verkocht hij traditionele Peruaanse Creools eten en flessen wijn en Pisco van druiven worden geteeld op grond kocht hij rond Cañete, ten zuiden van de stad.

Lees meer

Pisco

Uiteindelijk ging hij wijn en pisco maken, onder de naam Santiago Queirolo wat weer gebruikt werd voor een merknaam voor wijnen en gedistilleerde dranken, terwijl het restaurant slechts een onderdeel van zijn bedrijf werd. Hoewel de Antigua Taberna Queirolo nog in bedrijf is, is het de Santiago Queirolo wijnbusiness, dat hoofdzakelijk de core-business werd. In het magazijn waar pallets van wijn en pisco opgestapeld staan, voor restauranthouders en groothandels voor het plaatsen van grote orders. Vandaag kunt u Santiago Queirolo wijnen en sterke dranken in vele supermarkten en restaurants over de hele wereld verkrijgen.

Lees meer

Renovatie en innovatie

In 2000 is na overleg met de wereldberoemde wijnmakers Jacquis Bloquin en Edmundo Bordeu, hebben de Queirolo-familie besloten om hun wijnhuis te renoveren, wat uitmonde in het verkrijgen en ingebruikname van de wijngaarden te Ica in 2002. Sinds 2009 zijn de Intipalka wijnen op de markt. Wijnmakers Jiusan en Jorge Ernesto Queirolo, een kleinzoon van de oprichter zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wijnen en pisco’s, die uitdrukking geven aan de persoonlijkheid van de Peruaanse cultuur.

Lees meer

Andesgebergte

De wijngaarden in Ica bevinden zich in de hooglanden van de Ica-vallei, aan de voet van het Andesgebergte, op 60 km van de kust en meer dan 500 meter boven de zeespiegel. De bodem heeft een diepe leem en het bevindt zich in een woestijnklimaat, met frisse winters en zonnige warme zomers. Ica vallei heeft een grote thermische temperatuurschomelingen tot 20 ° C tussen dag en nacht, waardoor dit gebied een echte oase voor ideale wijnstok teelt. Er wordt gebruik gemaakt van druppelirrigatie en de oogst gebeurt met de hand.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven