La Spinona Barolo Söri Gepin DOCG | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo
La Spinona Barolo Söri Gepin DOCG | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo

La Spinona Barolo Söri Gepin DOCG

2016

Rode wijn

54,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De wonderlamp van Piemonte

Deze heerlijke Barolo van 100% Nebbiolo druiven uit de fantastische wijngaard in het zuiden van Novello is evenwichtig gestructureerd. De kleur is robijnrood en neigt bij verdere rijping naar intens granaatrood. Hij combineert frisheid met elegantie en finesse.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine Controllata e Garantita
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Bekroond

Een mooie, goed uitgebalanceerde en aanhoudende smaak. In de neus rode kersen en bessen van jammige aard. Florale teer- en truffelaroma’s tegen een achtergrond van rijpe tannines. Een vol mondgevoel met grote intensiteit. Nu al op dronk met een groot bewaarpotentieel! Niet voor niets bekroond met maar liefst 93 punten door James Suckling!

Lees meer

Azienda Agricola La Spinona

Het wijndomein La Spinona bestaat uit 24 hectare wijngaarden en 4 boerderijen: la Spinona, La Ghiga, Albina en Bergera. Het hart van Barbaresco, een stad in de UNESCO-regio Piemonte, herbergt 20 hectare van deze wijngaarden. De hier gecultiveerde druivenrassen omvatten Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Chardonnay. La Spinona slaagt erin innovatie te combineren met familietraditie. Pietropaolo Berutti runt La Spinona, ondersteund door zijn vader Gualtiero, en zet een familitraditie van wijnbouw en wijnbereiding voort die al vijf generaties overspant. Hij is oenoloog en houdt streng toezicht op de wijnbereidings- en rijpingssprocessen in de kelders. De Berutti’s bezitten een kudde Piemontese Fassona-runderen en gebruiken de mest voor hun wijngaarden.

Lees meer

Lekker bij

Deze heerlijke Barolo smaakt werelds bij rundvlees, wild en stoofpotjes zoals biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert.

Lees meer
Scroll naar boven