Luigi Bosca Malbec

Verkoop door: Magasin du Vin | Categorie: Rood

Zwoel en intens

Luigi Bosca Malbec is intense rode wijn uit de Mendoza-vallei uit Argentinië. De wijn is vol en krachtig, maar dan wel in een zwoele, verleidelijk lekkere, fruitige stijl. De geur is fruitig met kersen en ook aardse tonen en een brede, krachtige en rijpe smaak. De afdronk is licht kruidig met rijpe zachte tannines.

Van origine is Malbec een Franse druivenvariëteit, die in Frankrijk echter niet veel meer voorkomt. Tegenwoordig is Malbec zeer succesvol in Argentinië waar het een van de meest verbouwde druivensoorten is. In de Mendoza-vallei, op de uitlopers van de Andes gedijt deze druif zeer goed en geeft een diepgekleurde wijn met een rijk en mooi bouquet met fruit en mooie complexiteit.

Bodega Luigi Bosca

Opgericht in 1901 door Leoncio Arizu in de provincie Mendoza. Hij en de Boscas, een andere oude en welvarende familie die uit de regio Piemonte in Italië was geëmigreerd, besloten hun krachten te bundelen en legden de basis voor de huidige Bodega Luigi Bosca.

Na al die jaren is de erfenis van Leoncio Arizu nog steeds in handen van zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen die de traditie van het produceren van geweldige wijnen hoog houden. Voortdurende innovatie, een niet-aflatende werkgeest en een voortdurende zoektocht om de ultieme expressie van Argentijnse wijn te bereiken, kenmerkt de topkwaliteit van hun wijnen met een eigen stijl en de eigenheid van hun terroir in de Mendoza regio.

Lekker bij

Hazenpeper en struisvogelbiefstuk.

Argentinie
Malbec
2015
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Magasin du Vin

De naam zegt het al, Magasin du Vin uit Amsterdam is gespecialiseerd in Franse wijnen. Ze hebben een zorgvuldig geselecteerd assortiment wijnen uit alle bekende en onbekende Franse wijngebieden. Kwaliteitswijnen…

Bekijk het assortiment