Maria Gomes Espumante

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Mousserend

Zeer levendig met tonen van passievruchten

De Maria Gomes Espumante is een strogele mousserende wijn met lichtgroene ondertonen, gemaakt van 2 Portugese druivensoorten: Maria Gomes en Sercialinho. Dit is een zeer sprankelende bubbel met een aroma van citrustonen, ananas en minerale frisheid. In de mond levendig, licht en fris met tonen van passievruchten, peer en grapefruit. Echt een feest om te drinken!

Método Antigo

De Método Antigo (het oude proces) om sprankelende wijn te maken is niet de klassieke methode, maar de rural methode. Deze oude methode gebruikt maar één fermentatie (normaal twee). De gebruikte druiven moeten dan een suikergehalte hebben als die van witte wijnen en niet zoals bij de klassieke methode minder suiker. Er wordt tijdens het proces geen suiker toegevoegd. De most wordt gefermenteerd in rvs vaten en fermenteert uiteindelijk door op de fles.

Maria Gomes Espumante bij het eten

Deze Portugese bubbel is heerlijk als aperitief of bij vis, schaaldieren en verse kazen.

Portugal
Maria gomes, sercialinho
2013
Droog, strak en fruitig

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment