PerMani Pinot Grigio | Italië | gemaakt van de druif Pinot Grigio
PerMani Pinot Grigio | Italië | gemaakt van de druif Pinot Grigio

PerMani Pinot Grigio

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Friuli
Pinot Grigio

9,99

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Klasse Pinot Grigio

Pinot Grigio is een populaire wijn welke vooral in de supermarkt goed verkoopt. Echter komt dit vaak neer op dunne waterige wijntjes zonder duidelijk karakter. De PerMani Pinot Grigio is er wel één met een duidelijk ' smoel'. Denk hier niet aan een -off dry Elzasser Pinot Gris uit de Elzas. Hier is het heel anders !

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Pinot Grigio
Domein Domein Mattteo Braidot
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Strak karakter

Het koele klimaat zorgt voor een lekkere frisse neus met banaan, limoen, groen fruit en paprika. De wijn heeft een strak karakter en heeft een dorstlessend effect met een amandel bittertje in de afdronk.  Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Lees meer

PerMani

PerMani Friuli Selection is een nieuwe bedrijfsnaam van Matteo Braidot’s wijnmakerij. Het bedrijf is eerder een idee dan een verzameling wijnen: een project dat Andrea Carpi tegenwoordig drijft om heel Italië te verkennen. Hij heeft zijn focus op afzonderlijke kwaliteitsgebieden in Italië. Het doel van Permani is om een algehele ervaring te genereren, gemaakt van originaliteit, gezelligheid, plezier voor detail van de keuzes in de wijngaard tot het ontwerp van het label.

Lees meer

Lekker bij

De PerMani Pinot Grigio voegt zich lekker bij veel gerechten: door zijn matige intensiteit heerlijk bij puur, niet al te veel bewerkt eten: Wat te denken voor Burrata met gegrilde druiven, heerlijk in al zijn eenvoud.  Heerlijk ook bij salade Caprese. Garnalen van de grill en allerlei andere schelp en schaaldier gerechten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven