Mellasat Viognier | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Viognier
Mellasat Viognier | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Viognier

Mellasat Viognier

2017

Witte wijn

18,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Voortreffelijke Viognier!

De wijn heeft uitgesproken tonen van oranjebloesem in het boeket en mooie aroma's van perzik en abrikozen in de mond. Direct geschikt om te drinken, maar kan ook een paar jaar bewaard worden. De wijnfles is afgesloten met een natuurlijke kurk in plaats van een schroefdop. Platter’s South African Wine Guide 4 sterren.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Viognier
Domein Domein Mellasat
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsZalm
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De druiven van deze Viognier zijn geoogst op 23 januari 2017, tijdens de optimale rijpingsfase. De druiven werden geperst door middel van een pneumatische zakpers en er werd gedurende twee dagen een sapafzetting uitgevoerd. De totale zuurgraad werd aangepast door toevoeging van 0,5 g / l wijnsteenzuur om de pH te verlagen. De most werd vervolgens overgebracht naar Roemeense en Franse eikenhouten vaten van 300li. Gist (Laffort VL2) werd geïnoculeerd en vervolgens gedurende ongeveer 13 dagen gefermenteerd bij een gemiddelde temperatuur van 18 ° C. De droesem werd geroerd (batonnage) door de vaten gedurende zes maanden te laten rollen tijdens de rijping. Een gezamenlijke klaring van bentoniet en plantaardig eiwit (Polymust Org) werd gebruikt om de droesem te verdichten en de wijn te klaren voorafgaand aan het bottelen.

Lees meer

Ongefilterd

Er werd geen filtering van de wijn uitgevoerd, behalve bij het bottelen waarbij een mediumfiltratie (5 micron) werd uitgevoerd. Totaal 11 maanden op Frans eiken gelegen.

Lees meer

Bekroonde wijn

-Vintage 2017 Platter’s South African Wine Guide 2019: 4 * (86 punten) “Vat-gefermenteerd in oud Frans eiken, behoudt abrikozenvariëteit, wint vanille en pecannoten; opwekkende zuurgraad en een goede droge afdronk. De moeite waard om uit te zoeken.” -Vintage 2017 Tim Atkin Zuid-Afrika Rapport 2019: 90 punten.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven