Mellasat White Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage
Mellasat White Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage
De Grote Hamersma score 9-

Mellasat White Pinotage

2019

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Pinotage
Deze wijn heeft 7 prijzen gewonnen
Bekroond

Eervol

Bekroond

4 sterren

Bekroond

4 sterren

Zilver

92 punten

Bekroond

4 sterren

Bekroond

4 sterren

Bekroond

Top 12

18,45

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 7 prijzen gewonnen
Bekroond

Eervol

Bekroond

4 sterren

Bekroond

4 sterren

Zilver

92 punten

Bekroond

4 sterren

Bekroond

4 sterren

Bekroond

Top 12

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Eén van de eerste witte Pinotages

De paradox van deze “Witte Pinotage” is dat het oog de andere zintuigen bedriegt. Een witte wijn gemaakt van rode druiven van de unieke Zuid-Afrikaanse Pinotage.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Pinotage
Domein Domein Mellasat
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsKip curry
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“Een lichte notigheid, een weldadige romigheid, een honingspatje, een wat tropische invulling met zachte appelzuren en een vleugje foelie. Zacht, mild, bijzonder.”

“Pinotage blanc. Geef toe. Dat proef je niet dagelijks. Toch niet helemaal uniek. Maar degenen die ’m zo blank krijgen, gebruiken daarvoor meestal houtskool. Doen ze bij Mellasat niet aan. Kleur verdwijnt voornamelijk door ouderen op gebruikt hout. Zodoende een lichte notigheid, een weldadige romigheid, een honingspatje, een wat tropische invulling met zachte appelzuren en een vleugje foelie. Zacht, mild, bijzonder. Vonden ze tijdens Decanter World Wine Awards ook waar ie 92 punten oppikte van de 100 beschikbare. De 2018 moet het met een 9- van De Grote Hamersma doen. Maar da’s toch ook niet bepaald met de hakken over de sloot.”

Lees meer

Complexe wijn

Signa betekent “de som van” in wiskundige zin en symboliseert de complexiteit van deze wijn. Een van de eerste witte pinotages ter wereld! De wijnfles is afgesloten met een natuurlijke kurk in plaats van een schroefdop. Deze wijn kan een aantal jaren bewaard worden. Langer dan gemiddeld voor een witte wijn, omdat de basis een rode druif is.

Lees meer

Prachtig in balans

Het licht romige, nootachtige karakter geeft deze bijzondere wijn een goede balans tussen intens tropisch fruit en bananenaroma’s. Een sterke wijn met een zachte structuur in de mond en een stimulerende zuurgraad.

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

Wat zegt Harold Hamersma hierover? “Pinotage blanc. Geef toe. Dat proef je niet dagelijks. Toch niet helemaal uniek. Maar degenen die ’m zo blank krijgen, gebruiken daarvoor meestal houtskool. Doen ze bij Mellasat niet aan. Kleur verdwijnt voornamelijk door ouderen op gebruikt hout. Zodoende een lichte notigheid, een weldadige romigheid, een honingspatje, een wat tropische invulling met zachte appelzuren en een vleugje foelie. Zacht, mild, bijzonder. Vonden ze tijdens Decanter World Wine Awards ook waar ie 92 punten oppikte van de 100 beschikbare, lees ik op de website van de importeur. Alleen ging het toen wel om de 2015 oogst. De 2018 moet het met een 9- van De Grote Hamersma doen. Maar da’s toch ook niet bepaald met de hakken over de sloot.” 

Lees meer

Vinificatie

De druiven werden in hele trossen geperst (d.w.z. zonder ontstelen of pletten) in een pneumatische “zak” -pers om kleurbehoud te minimaliseren. Langdurige sapbezetting gedurende drie dagen met behulp van een bezinkend enzym en bentoniet verwijdert alle blos die het sap mogelijk heeft vastgehouden. Het sap (tegen die tijd een koraalkleur) werd vervolgens overgebracht naar 300li eiken vaten (12% eerste vulling, 7% tweede vulling, 14% derde vulling en 67% oudere vaten). Gist (Laffort VL2) werd geïnoculeerd en vervolgens gedurende ongeveer 12 dagen gefermenteerd bij een gemiddelde temperatuur van 17˚C. Fermentatie zorgde ervoor dat alle resterende “kleuring” in kleur wegviel. Malolactische gisting vond op natuurlijke wijze plaats na de alcoholische gisting en de droesem werd gedurende zes maanden wekelijks geroerd door de vaten te rollen. De duur van de fermentatie en rijping van het vat was elf maanden. Eiwitstabilisatie werd uitgevoerd met bentoniet en uiteindelijk werd een zachte klaring uitgevoerd om de wijn te klaren voordat deze werd gebotteld. Er werd geen filtering van de wijn uitgevoerd, behalve bij het bottelen wanneer een mediumfiltratie werd uitgevoerd.

Lees meer

Veelvuldig bekroond

Oogst 2011 – Decanter World Wine Awards 2013: Commended Award. Oogst 2013 – Platter’s South African Wine Guide: 4 * “Pinotage gevinifieerd in eiken als een droge witte wijn. Fruitige, volle smaak en romige, lange afdronk. ” Oogst 2014 – Platter’s South African Wine Guide: 4 * “Blanc de noir” gevinifieerd in eiken. “Onstuimige tropische kenmerken voegen interesse toe aan de diepte van de wijn en de pittige complexiteit. ” Oogst 2015 – Decanter World Wine Awards 2016: Zilveren medaille (92 punten) Oogst 2017 – Platter’s South African Wine Guide 2019: 4 *, Paarl Wine Challenge 2019: Top 12

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven