Mendez Moya Tinto bio

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Zuivere Spaanse natuurwijn

Deze Mendez Moya Tinto Joven is een zuivere, roodpaarse, ongeklaarde en ongefilterde wijn, zonder (sulfiet) toevoegingen. Gemaakt van 50% Tempranillo, 35% Syrah en 5% Cabernet Sauvignon. Je ruikt meteen lekker veel rijp bosfruit, rijpe kersen en specerijen. Een geconcentreerde wijn, maar wel soepel door de mooie balans tussen frisse zuren en rijpe tannines. Een lange afdronk door de hoge smaakintensiteit.

Bodega Méndez Moya

Het wijnhuis ligt aan de noordkant van de Sierra Nevada in het dorp Dólar, 1300 meter boven de zeespiegel. Het mooie kleine wijnhuis kijkt uit op de besneeuwde bergtoppen van Sierra Nevada. De ecologische wijnmaker José Mendez erfde het land van zijn ouders. Hij had een vooruitziende blik en realiseerde zich dat de grond waarschijnlijk zeer geschikt was voor het maken van wijn. Eigenzinnig, zorgvuldig en met veel passie en geduld maakt hij natuurwijnen van superieure kwaliteit. Vanaf het allereerste begin wilde hij ecologisch/biologisch werken. Pas in 2005 waren zijn wijnen stabiel genoeg om te gaan verkopen. Hij plukt de druiven ’s nachts en gebruikt alleen ‘wilde’ gisten voor de fermentatie. Er wordt geen sulfiet toegevoegd, en dat is heel bijzonder. Ook wordt de wijn niet gefilterd of geklaard. Van nature bevat de wijn wel nog steeds een heel klein beetje sulfiet, maar dit is minder dan 10 mgr/l.

Lekker bij

Deze Joven is heerlijk bij harde en zachte kazen, entrecote, speenvarken, kip en spareribs.

 

Spanje
Cabernet sauvignon, syrah, tempranillo
2017
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Spanje: verrassend anders. Granada Wijnen (2012) biedt uit eigen, exclusieve import een assortiment spannende wijnen van hoofdzakelijk kleine familiebedrijven uit Zuid-Spanje.

Bekijk het assortiment