Mendez Moya Tres Cepas Tinto | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo
Mendez Moya Tres Cepas Tinto | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo

Mendez Moya Tres Cepas Tinto

2018

Rode wijn

Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo

20,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige natuurwijn

Veganistische natuurwijn van het sympathieke kleine wijnhuis Mendez Moya, zonder toegevoegd sulfiet. De wijn is niet gefilterd of geklaard. Een prachtige pure  crianza van een al even mooi wijnhuis, afkomstig van de hoogvlakte ten Noorden van de Sierra Nevada! 

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo
Domein Domein Mendez Moya
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsHaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Houtgerijpt

Zachte, elegante donker kersenrode natuurwijn, 18 maanden gerijpt. Geur van jam van rijp rood fruit en van bosgrond. Dik en puur van smaak, drop, donker fruit, zachte taninnes, leer, toast, ietwat drogend.

Lees meer

De Grote Hamersma score 8

“Komt uit 2012. Da’s best oud. En dan trek ik er toch zo’n donkerpaars gekleurde kurk uit. Inktzwart. Dat kunnen we niet meer zeggen over deze tres cepas: tempranillo, syrah en cabernet sauvignon om precies te zijn. Die is een beetje roestig oranjebruin van kleur. Rijpte achttien maanden op hout. De rest op fles. Gaat niet meer beter worden dan dit. Ready to drink, zullen we maar zeggen. Deelt opvallende dropjojo’s uit. Appelstroop is herkenbaar. In de verte waren er nog zwarte bessen, kersen en bramen. Die maken inmiddels plaats voor Javaanse Jongens, pruimen op sap, kaneel, laurier en tijm. Score: 8.”

Lees meer

Bodega Méndez Moya

Gelegen in de regio Granada aan de noordkant van de Sierra Nevada bij het dorp Dólar, zo’n 1300 meter boven de zeespiegel. De filosofie van wijnmaker José Mendez Moya is om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet. Vanaf het allereerste begin wilde hij ecologisch/biologisch werken. Hij plukt de druiven ’s nachts en gebruikt alleen ‘wilde’ gisten voor de fermentatie. Er wordt geen sulfiet toegevoegd. Van nature bevat de wijn een heel klein beetje sulfiet, maar dit is minder dan 1 mg/l.

Lees meer

Pas op voor zuurstof!

Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag. Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven