€20,95
Prijs is per fles
Tijdelijk niet beschikbaar
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
Smaak | Complex, krachtig en vol![]() |
|
Land | Spanje | |
Streek | Granada | |
Druif | Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo | |
Domein | Mendez Moya |
Alcohol | 12,5% | |
Spijs | Haas | |
Inhoud | 75 cl | |
Classificatie | Denominación de Origen | |
Houtgerijpt | Nee |
“ “
Zachte, elegante donker kersenrode natuurwijn, 18 maanden gerijpt. Geur van jam van rijp rood fruit en van bosgrond. Dik en puur van smaak, drop, donker fruit, zachte taninnes, leer, toast, ietwat drogend.
Lees meer“Komt uit 2012. Da’s best oud. En dan trek ik er toch zo’n donkerpaars gekleurde kurk uit. Inktzwart. Dat kunnen we niet meer zeggen over deze tres cepas: tempranillo, syrah en cabernet sauvignon om precies te zijn. Die is een beetje roestig oranjebruin van kleur. Rijpte achttien maanden op hout. De rest op fles. Gaat niet meer beter worden dan dit. Ready to drink, zullen we maar zeggen. Deelt opvallende dropjojo’s uit. Appelstroop is herkenbaar. In de verte waren er nog zwarte bessen, kersen en bramen. Die maken inmiddels plaats voor Javaanse Jongens, pruimen op sap, kaneel, laurier en tijm. Score: 8.”
Lees meerGelegen in de regio Granada aan de noordkant van de Sierra Nevada bij het dorp Dólar, zo’n 1300 meter boven de zeespiegel. De filosofie van wijnmaker José Mendez Moya is om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet. Vanaf het allereerste begin wilde hij ecologisch/biologisch werken. Hij plukt de druiven ’s nachts en gebruikt alleen ‘wilde’ gisten voor de fermentatie. Er wordt geen sulfiet toegevoegd. Van nature bevat de wijn een heel klein beetje sulfiet, maar dit is minder dan 1 mg/l.
Lees meerVoordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag. Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.
Lees meerUnieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Rodie – Amsterdam:
“Uitstekend, prettig en snel geholpen. De website is overzichtelijk en het bestel-systeem werkt goed. Belangrijker nog is dat ze goede wijnzaken vertegenwoordigen.”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00