Montes Ermos Colheita Tinto

Verkoop door: VIVAPortugal | Categorie: Rood

Prachtige blend van 3 druivensoorten

Deze prachtige Douro wijn Montes Ermos Colheita Tinto 2014 van wijnmaker Rui Madeira is een houtgerijpte blend, licht met rijp rood fruit van drie inheemse Portugese druivensoorten: Tinta Roriz, Touriga Nacional en Touriga Franca.

De Colheita Tinto doet heeft een aromatisch bouquet van rijp fruit, kruidigheid en is voorzien van een tikkeltje vanille door een gedeeltelijke houtlagering. Dit in combinatie met een stevige body en een lange afdronk, geven deze wijn een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Met de hand geplukt

De gehele oogst wordt ieder jaar volledig met de hand geplukt en verwerkt. De fermentatie van de wijn heeft plaatsgevonden in rvs-tanks op 24℃., waarna een deel op Franse eikenhouten vaten gerijpt is.

Cooperativa de Freixo

De coöperatie is gevestigd in de stad van Freixo de Espada à Cinta, gelegen in Douro International Park, Douro Superior. Dit stadje ligt vlak naast de rivier de Douro die tevens de grens in dit dit gebied tussen Portugal en Spanje aangeeft. Het is een prachtige streek met een sterk agrarisch erfgoed van wijnstokken, olijfbomen en amandelbomen. De cooperatie is opgericht in 1962 en richtte zich tot het jaar 2000 vooral op het maken van port. Door de verminderde vraag naar Port en de toenemende vraag naar wijn heeft de coöperatie haar pijlen gericht op het maken van wijnen van topkwaliteit. De wijnen worden gemaakt door de beroemde wijnmaker Rui Madeira, die al meer dan 20 jaar de meest prachtige wijnen produceert afkomstig uit de Douro en Beira Interior.

Lekker bij

De Montes Ermos Colheita Tinto past perfect bij vleesgerechten of blauwe kazen.

Portugal
Tinta roriz, touriga franca, touriga nacional
2014

Online wijn bestellen van VIVAPortugal

Bestaande uit een groep professionals is VIVAPortugal hét adres voor de beste bekende en onbekende Portugese wijnen. Portugal is een heerlijk wijnland met mooie wijnen van uitstekende kwaliteit. Het is…

Bekijk het assortiment