Montes Ermos Grande Reserva Branco

Verkoop door: VIVAPortugal | Categorie: Wit

Fris en elegant

De Montes Ermos Grande Reserva Branco 2015 komt uit Freixo de Espada à Cinta, Douro International Park – Douro Superior. Een geweldige blend van de meest bekende Portugese druivenrassen: Codega do larinho, Viosinho en Rabigato. De oogst is afkomstig van de kenmerkende terraswijngaarden langs de Douro rivier. De Montes Ermos Reserva Branco heeft een exotische tintje van citrus, mango en ananas en kent een heldere citruskleur. Met zijn frisse karakter en fijne structuur, heeft deze witte wijn een lange smakelijke afdronk.  

Códega do Larinho

De Montes Ermos Grande Reserva Branco afkomstig uit Douro Superior is gemaakt van de meest bekende witte druif uit deze streek, Códega do Larinho. Afkomstig van enkele meer dan 100 jaar oude wijngaarden in de omgeving van Freixa de Espada à Cinta, zijn de druiven in 2015 met de hand geplukt. De druiven worden zacht en langzaam geperst om alle aromatische kenmerken te behouden. De fermentatie vindt plaats in rvs-tanks met een koud gistingsproces in een zuurstofvrije omgeving onder een temperatuur van 16℃. Hierna wordt de wijn gerijpt heeft in nieuwe Franse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden.

Lekker bij

Deze Reserva Branco is heerlijk bij een vettige vis, wit vlees of een milde kaas.

Portugal
Códega do larinho, rabigato, viosinho
2015
Fris en fruitig

Online wijn bestellen van VIVAPortugal

Bestaande uit een groep professionals is VIVAPortugal hét adres voor de beste bekende en onbekende Portugese wijnen. Portugal is een heerlijk wijnland met mooie wijnen van uitstekende kwaliteit. Het is…

Bekijk het assortiment