Montes Ermos Grande Reserva Touriga Nacional Tinto 2007

Verkoop door: VIVAPortugal | Categorie: Rood

De Montes Ermos Grande Reserva Touriga Nacional uit Freixo de Espada à Cinta, Douro International Park – Douro Superior is een zeer complexe wijn. Een echte topwijn die alleen uit het inheemse druivenras Touriga Nacional bestaat. De oogst uit 2007 is volledig met de hand geplukt en alleen de beste druiven zijn geselecteerd voor deze mooie wijn.  

Deze wijn is vrijwel ondoorzichtig rood van kleur, met een bijna zoetig en elegant aroma. De Montes Ermos Grande Reserva Touriga Nacional heeft een enorme aromatische complexiteit, waar de frisheid van de druif met bloemige noten en zwart fruit in evenwicht is met de typische en uitgesproken flora van de Douro Superior. De houten vaten hebben een bijdrage geleverd aan de geweldige rijkdom met subtiele tonen van toast en vanille. De wijn is zeer gestructureerd, met een stevige tannine. De afdronk is langer dan gebruikelijk, fruitig en indrukwekkend.

De handgeplukte druiven zijn volledig ontsteelt en vrijwel onmiddellijk verwerkt voor persing. De fermentatie gebeurt in roestvrij stalen vaten met een kleine capaciteit, bij een constante temperatuur van 22°C. Er is gekozen voor een gecontroleerde en vochtige omgeving om een elegante en aromatische wijn te creëren. Deze wijn kent een lagering gedurende 18 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Deze wijn is heerlijk op zichzelf en in combinatie met vleesgerechten uit de traditionele mediterrane keuken. De beste consumptietemperatuur ligt tussen de 16° en 18°. Decanteren wordt aanbevolen voor het beste resultaat.

Portugal
Touriga nacional
2007
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van VIVAPortugal

Bestaande uit een groep professionals is VIVAPortugal hét adres voor de beste bekende en onbekende Portugese wijnen. Portugal is een heerlijk wijnland met mooie wijnen van uitstekende kwaliteit. Het is…

Bekijk het assortiment