Montes Ermos Touriga Nacional Tinto 2014

Verkoop door: VIVAPortugal | Categorie: Rood

Complex met fruitig karakter

De Montes Ermos Touriga Nacional Tinto 2014 is gemaakt van het bekende Portugese  druivenras Touriga Nacional.  De wijn heeft een bloemig aroma, maar is complex en fruitig van karakter, met subtiele hints van zwarte bessen en gedroogd fruit. De wijn is mooi in evenwicht.  Een lange volle afdronk maakt het tot één geheel.

Douro wijn

Het wijnhuis De Montes Ermos is gevestigd in Freixo de Espada à Cinta in het bekende International Park Douro Superior. Hun druiven groeien aan de oevers van de bekende rivier. Na de pluk fermenteert deze wijn op 24℃ in rvs tanks, waarna de Malolactische gisting plaatsvindt.  Dit zogenaamde MLF is een proces waarbij appelzuren in melkzuur en koolstofdioxide worden omgezet. Deze gisting gebeurt onder impuls van de bacteriesoort Oenococcus oeni, die, net als de gistcellen voor de alcoholische gisting, op de schil van de druif zaten. Eigenlijk is de term “gisting” dus niet juist. Tijdens de malolactische gisting vormt zich in het vat melkzuur, CO2 en warmte. Er is geen vaste tijd voor de malolactische gisting. Deze kan weken of  maanden duren en door de wijnmaker worden beïnvloed. Als de wijnmaker een fruitige wijn wil maken, zal hij de malolactische gisting vroegtijdig afbreken, bijvoorbeeld door de wijn te koelen. Alternatief is om een deel van de wijn wel en een deel geen malolactische gisting te laten ondergaan en deze twee wijnen daarna te blenden. Nadat de malolactische gisting is afgerond wordt de wijn na stabilisatie en klaring, onder toevoeging van sulfiet, overgestoken op stalen vaten om verder te rijpen.

Lekker bij

Deze Montes Ermos Touriga Nacional Tinto 2014 komt heel goed tot zijn recht in combinatie met rood vlees en sterke kazen.
Serveer de wijn op een temperatuur van 18℃.

Portugal
Touriga nacional
2014
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van VIVAPortugal

Bestaande uit een groep professionals is VIVAPortugal hét adres voor de beste bekende en onbekende Portugese wijnen. Portugal is een heerlijk wijnland met mooie wijnen van uitstekende kwaliteit. Het is…

Bekijk het assortiment