Morisfarms Morellino di Scansano DOCG

Verkoop door: PrimaVino | Categorie: Rood

Uitstekende prijs-kwaliteit

Een elegante robijnrode wijn met rijpe, sappige tannines. Gemaakt van 90% Sangiovese met 10% Merlot en Syrah. Mooi fris en aangenaam met tonen van rood fruit en specerijen. Een makkelijk en toch aantrekkelijk glas Toscaanse wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het wijnhuis Morisfarms

Tweehonderd jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om naar het Toscaanse Maremma te verhuizen. De familie Moris, die zich met 70 hectares aan wijnstokken toelegt op biologische wijnbouw in de Toscaanse regio Maremma, is een van de grootste producenten van Zuid-Toscane. Door de jaren heen is het gezin erin geslaagd om trouw te blijven aan hun ‘roots’ en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor elke wijn die ze produceren.

Vinificatie

De Morellino di Scansano krijgt zijn smaak van de zanderige grond waarop de wijnstokken groeien. Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks met temperatuurbeheersing. De wijn wordt gebotteld na vier maanden, zonder in houten vaten geweest te zijn. Vervolgens ondergaat de wijn een verdere verfijning, die ten minste twee maanden duurt voordat het op de markt wordt gebracht. Het eindresultaat, in het glas, is intens, vol, fris en harmonieus.

Lekker bij

Deze wijn smaakt heerlijk als aperitief of bij gegrild vlees, rosbief en stoofvlees.

Bekroonde wijn

De Morellino di Scansano is bekroond met een 8+ in De Grote Hamersma 2019.

 

Italië
Merlot, sangiovese, syrah
2016
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van PrimaVino

PrimaVino is specialist in mooie en betaalbare wijnen uit zowel Europa als landen uit de Nieuwe Wereld. Martijn en Peter van PrimaVino willen hun passie voor goede wijn delen met…

Bekijk het assortiment