Mouras Private Selection Branco

Verkoop door: Alentejo Wijnen | Categorie: Wit

Frisse, fruitig en elegant

Wijnmaker Jaime Quendera heeft een zeer elegante witte blend gemaakt: de Mouras Private Selection Branco van de Portugese druivensoorten Antão Vaz en Arinto. Een frisse witte Portugese wijn met aroma’s van vers fruit met citrus, gecombineerd met een fijne zuurgraad en een lange afdronk.

Nieuwe generatie wijnproducenten

De gloednieuwe coöperatie Adega das Mouras de Arraiolos, gelegen in de wijnstreek Alentejo, wordt geleid door een nieuwe generatie wijnmakers die traditionele technieken en moderne productieprocedures op innovatieve wijze weten te combineren. Op de wijngaarden worden in totaal 9 rode druivensoorten: Trincadeira, Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Syrah, Aragonez, Pinot Noir, Grenache en Tinta Caiada verbouwd, en vier witte druivensoorten: Arinto, Antão Vaz, Perrum en Verdelho. De gemiddelde jaarlijkse oogst is 3.000 ton en heeft een wijnopslagcapaciteit van ongeveer 3.000.000 liter. Het beschikt over een zeer uitgebreide ‘ageing-room’ en een ‘state-of-the-art’ laboratorium t.b.v. analyse en kwaliteitscontrole gedurende de verschillende stadia van de productie.

Dus als je van innovatieve wijnen houdt, dan is dit vast een wijn die jij als fijnproever kunt waarderen.

Lekker bij

De Mouras Private Selection Branco is lekker als aperitief of bij vis.

Portugal
Antão vaz, arinto
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Alentejo Wijnen

Bij Alentejo Wijnen ben je aan het goede adres voor heerlijke Portugese wijnen. Bekende en de minder bekende wijnen, uit het hogere en minder hoge klassement; geheel uit eigen import.…

Bekijk het assortiment