Mouras Private selection Tinto

Verkoop door: Alentejo Wijnen | Categorie: Rood

Verrassend volle rode wijn

De Mouras Private selection Tinto heeft een intense robijnrode kleur, met rood fruit en ruikt naar geroosterde noten. In de mond, omvangrijk, rijk aan aroma, met ronde tannines en een evenwichtige zuurgraad dat frisheid en persistentie geeft.

Een topwijn voor een goede prijs.

Nieuwe generatie wijnproducenten

De gloednieuwe coöperatie Adega das Mouras de Arraiolos, gelegen in de wijnstreek Alentejo, wordt geleid door een nieuwe generatie wijnmakers die traditionele technieken en moderne productieprocedures op innovatieve wijze weten te combineren. Op de wijngaarden worden in totaal 9 rode druivensoorten: Trincadeira, Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Syrah, Aragonez, Pinot Noir, Grenache en Tinta Caiada verbouwd, en vier witte druivensoorten: Arinto, Antão Vaz, Perrum en Verdelho. De gemiddelde jaarlijkse oogst is 3.000 ton en heeft een wijnopslagcapaciteit van ongeveer 3.000.000 liter. Het beschikt over een zeer uitgebreide ‘ageing-room’ en een ‘state-of-the-art’ laboratorium t.b.v. analyse en kwaliteitscontrole gedurende de verschillende stadia van de productie. Dus als je van innovatieve wijnen houdt, dan is dit vast een wijn die jij als fijnproever kunt waarderen.

Wil je meer te weten komen over wijnland Portugal? Lees meer over Portugese wijnen, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten en ontdek zelf de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Lekker bij

Deze Portugese Mouras Private selection Tinto is heerlijk bij wild of de barbecue.

Portugal
Aragonez, syrah
2015
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Alentejo Wijnen

Bij Alentejo Wijnen ben je aan het goede adres voor heerlijke Portugese wijnen. Bekende en de minder bekende wijnen, uit het hogere en minder hoge klassement; geheel uit eigen import.…

Bekijk het assortiment