Neferis Selian Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Carignan
Neferis Selian Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Carignan
De Grote Hamersma score 8.5

Neferis Selian Rouge

2019

Rode wijn

13,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie keuze

Gemaakt van 100% carginan biedt deze Selian Rouge een heerlijke zachte smaak in de mond. De druiven worden handmatig geoogst. Alle wijnen van Domaine Neferis zijn AOC wijnen, liggend in de wijnregio Sidi Salem. Dit is één van de zeven erkende AOC-regio’s in Tunesië.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Een zuiddruif ten voeten uit die trakteert op lekker en veel rood fruit.”

Een zuiddruif ten voeten uit die trakteert op lekker en veel rood fruit. Kersensap, frambozencompote, babbelende besjes, een subtiele specerij-inbreng, zonnige tannines en toch met frisheid koketterende zuren.

Lees meer

Domaine Neferis

Domaine Neferis is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot één van de meest kwalitatieve wijngaarden in Tunesië. Enerzijds door de diversiteit van de aangeplante druivensoorten en anderzijds door de lage dichtheid van de aanplanting, waardoor een optimaal bladerdak is ontstaan die bescherming biedt aan de wijndruiven tegen de droge en hete Sirocco wind afkomstig uit de Sahara. De bodem is een combinatie van dieper gelegen zanderige slibafzetting en ondiepere lagen bestaande uit klei-kalksteen. Rijpheid en zuurgraad vinden hierdoor een mooie balans in de wijndruiven van Domaine Neferis. Het wijndomein gebruikt geen onkruidverdelgers of pesticiden.

Lees meer

Lekker bij

De Selian Rouge is lekker bij gegrild vlees en gevogelte.

Lees meer
Scroll naar boven