Neferis Vieux Magnifique Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
Neferis Vieux Magnifique Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
De Grote Hamersma score 8.5

Neferis Vieux Magnifique Rouge

2017

Rode wijn

18,25

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke topwijn

Gemaakt van 100% syrah is de Vieux Magnifique Rouge afkomstig van de beste wijnstokken van het wijndomein. De wijn wordt gerijpt in eikenhouten vaten voor een periode van 18 maanden. Dit geeft de Vieux Magnifique Rouge een heerlijke ronde smaak, fijne tannines, zeer fruitig met kruidige tonen.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Gevuld, rijk en voluptueus. Gewelde pruimen, kersen op sap, bramenconfiture, zoete specerij, een vage pepermuntzweem en fluwelen tannines. Serieuze syrah.”

Vieux Magnifique, gemaakt van druiven van de mooiste percelen. Andere stijl. In plaats van hoge doordrinkfactor wordt hier contemplatie aangemoedigd. Mijmeringen over open haardvuren, vrijuit meanderende herfstgedachten, het gekraak van een eikenhouten vloer. En dat niet zo’n standaard visgraatversie die tegenwoordig in geen enkel ‘authentiek’ verbouwd appartement meer ontbreekt, maar van een heuse, oorspronkelijke uitvoering die al eeuwen voetstappen weet.

Lees meer

AOC

Alle wijnen van Domaine Neferis zijn AOC wijnen, liggend in de wijnregio Sidi Salem. Dit is één van de zeven erkende AOC-regio’s in Tunesië.

Lees meer

Domaine Neferis

Domaine Neferis is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot één van de meest kwalitatieve wijngaarden in Tunesië. Enerzijds door de diversiteit van de aangeplante druivensoorten en anderzijds door de lage dichtheid van de aanplanting, waardoor een optimaal bladerdak is ontstaan die bescherming biedt aan de wijndruiven tegen de droge en hete Sirocco wind afkomstig uit de Sahara. De bodem is een combinatie van dieper gelegen zanderige slibafzetting en ondiepere lagen bestaande uit klei-kalksteen. Rijpheid en zuurgraad vinden hierdoor een mooie balans in de wijndruiven van Domaine Neferis. Het wijndomein gebruikt geen onkruidverdelgers of pesticiden.

Lees meer

Lekker bij

De Vieux Magnifique Rouge is lekker bij lamsvlees, kip, rood vlees.

Lees meer
Scroll naar boven