Novello Fantini 2023 Montepulciano / Sangiovese | Italië | gemaakt van de druiven Montepulciano en Sangiovese
Novello Fantini 2023 Montepulciano / Sangiovese | Italië | gemaakt van de druiven Montepulciano en Sangiovese

Novello Fantini 2023 Montepulciano / Sangiovese

2023

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Abruzzo
Montepulciano, Sangiovese

7,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een echte aanrader!

Wat de Beaujolais primeur is voor Frankrijk is de Novello voor Italië. Bij Casa del Vino hebben we deze wijn vorig jaar voor het eerst ingekocht en we moesten binnen een paar dagen al bijbestellen. Wat een fruit en wat een smaak! Novello 2022 Fantini Montepulciano / Sangiovese Abruzzo is een serieuze wijn waar het fruit uit spuit! Een echte aanrader.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Abruzzo
Druif Druif Montepulciano, Sangiovese
Domein Domein fantini
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Het fruit knalt je glas uit!

Het eerste dat opvalt bij deze wijn is de stuivende geur uit je glas. Heerlijk veel rood fruit. Kersen, wilde bessen en vooral frambozen. Het heeft ook enkele delicate tonen van roos. De kleur is felrood, met paarse reflecties, die getuigen van zijn jonge leeftijd. De smaak is soepel, sappig en goed in balans. Deze Novello is een wijn die klaar is om te drinken en perfect past bij vleeswaren (salami en verse, pittige kaas), niet te complexe gerechten gemaakt met champignons, licht vlees met een zoetzure saus, gegrilde kastanjes en desserts gemaakt met noten, kastanjes of walnoten. Serveer temperatuur 14-15ºC.

Lees meer

Speciaal proces van wijnmaken

De novello komt van de druiven die dit najaar zijn geoogst en via een snelle procedure onmiddellijk zijn verwerkt tot Novello. Piepjong dus! Onze Novello wordt gedurende 10 dagen via de koolzuur maceratie -een term om onder druk wijn te maken- bij een temperatuur van 30 °. Daarna volgt de vergisting en worden de druiven geplet en ondergaan ze een zeer korte gisting gedurende 4 dagen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven