Partage Sercial Branco

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Wit

Spannend en complex

De Partage Sercial Branco van wijnmaker José da Mota Capitāo is een wijn met een mooi aroma van frisse groene appel, prachtig complex met een spannende balans tussen zuurgraad en suiker. Dit is een nieuw project van José da Mota Capitão met het idee om de restsuiker van de druif Sercial, met zijn bijzondere zuurgraad te combineren. Dit heeft geresulteerd in een bijzondere wijn voor Portugal, een beetje in de stijl van ‘halbtrocken Kabinett’.  Spannend, met een heerlijke, lange afdronk.

Het wijnhuis Herdade do Portocarro

Het kleinschalige Portocarro (15 ha) ligt aan de Sado-rivier bij het dorpje São Romão tussen Grândola en Torrão in het oostelijke deel van de provincie Setúbal. De wijngaarden van Portocarro, bevinden zich op het hoogste punt van de regio op de noordoever van de rivier de Sado en zijn gericht naar het zuiden, profiterend van veel zonuren en een goede drainage.
De filosofie van eigenaar en wijnmaker José da Mota Capitão is gebaseerd op minimale interventie en hij is bezig de biodynamische teelt- en productiemethode in te voeren.
De eerste wijnen van dit wijnhuis behoorden direct bij de meest gewaardeerde wijnen van Portugal. Inmiddels staan ze op de kaart van Michelin-sterrenrestaurants in de hele wereld.

Partage Sercial Branco bij het eten

De Partage Sercial Branco is heerlijk bij sushi, witte vis of schelpdieren, Kenmerkend is het frisse aroma, de complexiteit, elegantie en prachtige zoet-zuur balans. Echt een bijzondere wijn die veel aandacht aan tafel verdient.

Portugal
Sercial (esgana-cão)
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment