Partage Sercial Branco

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Wit

Spannend en complex

De Partage Sercial Branco van wijnmaker José da Mota Capitāo is een wijn met een mooi aroma van frisse groene appel, prachtig complex met een spannende balans tussen zuurgraad en suiker. Dit is een nieuw project van José da Mota Capitão met het idee om de restsuiker van de druif Sercial, met zijn bijzondere zuurgraad te combineren. Dit heeft geresulteerd in een bijzondere wijn voor Portugal, een beetje in de stijl van ‘halbtrocken Kabinett’.  Spannend, met een heerlijke, lange afdronk.

Het wijnhuis Herdade do Portocarro

Dit kleinschalige top wijnhuis ligt ten zuiden van Lissabon bij het dorpje São Romão, in het oostelijke deel van Península de Setúbal. Vlakbij de grens met de provincie Alentejo.

Setubal heeft een gematigd mediterraan klimaat, met hete droge zomers en milde, regenachtige winters. De aanwezigheid van de Sado-rivier en de Atlantische Oceaan 40 kilometer verderop creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen van wijnmaker José da Mota Capitão.

De rode wijnen worden gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Touriga-Franca, Touriga-Nacional en Aragonez. Voor de witte wijnen zijn dat vooral Sercial (Esgana-Cão), Arinto en Galego Dourado.

De naam van het landgoed werd geïnspireerd door een lokale hoge plek, vroeger “carro” genoemd, het hoogste punt van de regio. Maar ook vanwege de kleine haven die het landschap al vele eeuwen kenmerkte, sinds de tijd dat het transport grotendeels via de rivier werd gedaan.

Partage Sercial Branco bij het eten

De Partage Sercial Branco is heerlijk bij sushi, witte vis of schelpdieren, Kenmerkend is het frisse aroma, de complexiteit, elegantie en prachtige zoet-zuur balans. Echt een bijzondere wijn die veel aandacht aan tafel verdient.

Portugal
Sercial (esgana-cão)
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment