Pato Rebel Tinto

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Rood

Rebelse volle rode wijn

De Pato Rebel Tinto heeft elegantie die alleen Baga kan geven.  Aroma’s van zwarte bessen, framboos, donkere chocolade en pijnboompitten. Lekker vol in de mond, met zachte tanines.

De Baga bouncet tussen de internationale familieleden: de Italiaanse Nebbiolo uit Piëmonte en de Pinot Noir uit Bourgondië.

De wijngaard

Luis Pato (Portugees voor ‘eend’) is de bekendste producent in de wijnstreek Bairrada. Hij wordt algemeen beschouwd als de innovator van deze wijnstreek. Hij werkt tegenwoordig alleen met Portugese druiven, zoals Baga, Touriga Nacional en Tinta Dog voor rood, en met Fernão Pires, Bical, Cerceal en de Sercialinho druivensoort voor wit. Luis omschrijft zichzelf als een ‘vrije’ wijnmaker, één die graag grenzen verlegt en zo authentiek mogelijke wijnen wil maken.

Inheemse druiven

Luís Pato probeert altijd nieuwe manieren te vinden om de inheemse druiven te vinificeren. Deze wijn doet iets nieuws met een klassieke druif. Rebels! Wil je meer te weten komen over wijnland Portugal? Lees meer over Portugese wijnen, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten en ontdek zelf de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

De Pato Rebel Tinto bij het eten

De wijn smaakt heerlijk bij entrecote, speenvarken en spareribs.

Perswijn

Volgens Perswijn 11-2017: ‘Warm, machtig en breed, stoere tannine.’

Portugal
Baga, bical, touriga nacional
2015
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment