Paul Mas Le Blanc
Le Blanc
Een blend van viognier, vermentino, pinot gris, macabeu, sauvignon blanc en colombard. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd. Het ontstelen en het persen begint kort daarna. De most ondergaat gedurende 2 weken de fermentatie in roesvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Nadat het blenden klaar is rust de wijn gedurende 4 maanden op de lie.
Een lichtgele kleur. Zeer elegant met hints van tropisch fruit, perzik en witte bloemen. Een rijke en fruitige afdronk met lichte minerale tonen.
Past goed bij?
Past goed bij kreeft, jumbogarnalen en gegrilde vis.
Land: | Frankrijk |
---|---|
Streek: | Pays d'Oc |
Domein: | Paul Mas |
Jaar: | |
Druif: | Colombard, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Vermentino, Viognier |
Smaak: | Soepel, rijp en fruitig |
---|---|
Classificatie: | Niet bekend |
Wijn/spijs: | Gegrilde Vis , Kreeft , Garnalen |
Alcohol: | 13 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van Wijnoase
In de mooiste boodschappen winkelstraat van Leiden ‘de Doezastraat’, gelegen in het hart van de stad vindt u onze wijnwinkel “WIJNOASE” Wij zijn een servicegericht wijnhandelshuis waar particulieren, bedrijven en…
Bekijk het assortiment