Torre do Frade Petit Virgo Tinto

Verkoop door: Casa Bocage | Categorie: Rood

Zwoele afdronk

De Torre do Frade Virgo Petit Tinto heeft veel fruit van rijpe bosvruchten, zoete kruiden, koffie en is een klein beetje rokerig. In de mond valt het fruit goed op. Zachte tannines met een goede zuurgraad en een zwoele afdronk.

Jong wijnhuis op oud landgoed

Torre do Frade is een familie landgoed in de provincie Monforte in het hart van de Boven-Alentejo. Dicht bij de grens met de Spaanse Estremadura, in het zuidoosten van Portugal bestaat het landschap  voornamelijk uit bossen met kurkbomen en steeneik.
Al sinds 1839 is het landgoed in het bezit van de familie Albino. Men verbouwt een breed scala aan landbouwproducten: rundvlees met het DPO Carnalentejana-zegel, granen voor menselijke consumptie, honing, kurk, Iberisch varkensvlees én hoogwaardige druiven. Pas in 2004 begon de familie met het produceren van haar eerste wijnen. Men verkoopt haar wijn onder het merk Virgo, wat Maagd betekent en zuiverheid oproept, witheid, iets dat wacht om ontdekt te worden… Nadat de wijn verschillende internationale- en nationale prijzen had gewonnen, was in 2011 de Virgo tinto (rood) en de Virgo branco (wit) klaar voor de wereldwijde export.

Rijping in een rots

Deze Vigro Petit Tinto is een mooie blend van drie druivenrassen die allen op het landgoed groeien: de Trincadeira, de Aragonez en de Cabernet Sauvignon. Na het bottelen wordt de wijn 6 maanden op roestvrije inox vaten gerijpt in een tunnel uit de 17e eeuw die in de rots is uitgegraven – een ongebruikelijke methode in de Alentejo. Deze tunnel is ongeveer 100 meter lang en houdt het hele jaar door een constante temperaturen tussen 14 °C – 18 °C met een relatieve luchtvochtigheid van 60% – 90%, waardoor de wijnen op een duurzame wijze rijpen.

Wijn en spijs

Deze Virgo Petit tinto is niet alleen lekker bij pizza, pasta en risotto, maar ook bij gegrild wit vlees.
Drink deze wijn op een temperatuur van 18°C.

Portugal
Alicante bouschet, aragonez, trincadeira
2017
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Casa Bocage

Op de Haarlemmerstraat in Amsterdam zit een geweldige Portugese delicatessenwinkel. De eigenaren komen uit Portugal en hebben in de winkel ook een prachtig assortiment wijnen, die exclusief bij Vindmijnwijn.nl online…

Bekijk het assortiment