Quinta de Aves Badia Muscat Sauvignon Blanc

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Wit

Ongewone, maar zeer geslaagde blend

Quinta de Aves Badia Muscat Sauvignon Blanc is een bijzondere, maar zeer geslaagde bleek gekleurde Spaanse blend van Moscatel en Sauvignon Blanc. De wijn combineert een zeer uitnodigend bloemaroma (kenmerkend voor de Muscat druiven) met citrus, mandarijn en een lichte tropische toets (kenmerkend voor de Sauvignon Blanc). Fruitige smaak met een lichtelijk zoetje. Perfect gebalanceerde frisheid en zuurgraad, waardoor je meteen zin krijgt in het volgende slokje.

In harmonie met de natuur

Het wijnhuis is in de jaren ’80 van de vorige eeuw opgericht door Don Manuel Casado Casla. Hij kocht een 500 hectare groot landbouwbedrijf, waarvan 75 ha wijngaarden in La Mancha, de Spaanse hoogvlakte ten zuiden van Madrid.
Het terroir is uniek. De wijngaarden liggen op 700 meter hoogte in een gebied met heuvels van vulkanische oorsprong en een aantal vijvers die werden gevormd door vulkanische activiteit. Hier bestaat de bodem uit rode zanderige klei. Rijk aan kalk, maar arm aan organische materie. Het landklimaat kent harde winters en droge, hete zomers. De vijvers vormen een natuurlijke thermometer die de vochtigheid en temperatuur reguleren. De vijvers hebben een aantrekkingskracht op vogels: het gebied fungeert het hele jaar door als migratieroute voor honderden trekvogels. Het etiket op deze fles verwijst hiernaar.  Naast de voor de streek typische Tempranillo en Airén werden nieuwe druivenrassen aangeplant: Merlot, Chardonnay, Syrah, Graciano, Sauvignon en Muscat. In 2012 werd een gloednieuwe kelder in gebruik genomen.

Beste Spaanse wijnmaker award

Pablo Ossorio en Alberto Calleja zijn de wijnmakers. Pablo heeft ruim 20 jaar ervaring en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder die voor beste Spaanse wijnmaker. Alberto komt uit een pestigeuze wijnmakersfamilie die al vier generaties voortduurt. Hun werk op het landgoed is gebaseerd op respect en integratie van de biodiversiteit die het landgoed omringt met als doel om wijnbouw en natuur in harmonie samen te brengen. Met passie, gevoel en liefde willen zij al het mooie dat de wijngaard voortbrengt terug laten komen in hun  wijnen.

De druiven voor deze Quinta de Aves Badia Muscat Sauvignon Blanc,  werden ’s nachts mechanisch geoogst en handmatig geselecteerd om een elegante, frisse wijn te maken. De gisting vond plaats op inox bij gecontroleerde lage temperatuur, voordat de most werd afgetapt. De Sauvignon Blanc en de Muscat druiven (familie van Muscat d’Alexandrie) werden tegelijkertijd gefermenteerd om hun kwaliteiten gedurende het gehele mengproces te harmoniseren. Ten slotte werd de zogenoemde bâtonnage-techniek toegepast, waarbij het bezinksel wordt geroerd, zodat de wijn stabielere wordt, met minder tannine- en kleurstof extractie van het vat.

Combineert goed bij rijst en vis

De Quinta de Aves Badia Muscat Sauvignon Blanc drink je koud. Serveer de wijn op een temperatuur tussen 6-8°C. De wijn combineert perfect bij maaltijden zoals sushi, gerookte vis en verse gerechten met rijst of pasta.

Spanje
Muscat d'alexandrie, sauvignon blanc
2017
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment