Quinta de Linhares Arinto Branco

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Wit

100% Arinto druif

De Quinta de Linhares – Arinto Branco is een spannende wijn exclusief gemaakt van de Arinto druif, uit de Vinho Verde wijnstreek. Een intense wijn uit sub-gebied Sousa, met een goede zuurgraad, fijn tropisch fruit en licht minerale tonen. Een frisse wijn en tegelijk ook vol. Een feestje in je mond!

Vinho Verde wijnstreek

In het Noordwesten van Portugal, bevindt zich het uitgestrekte groene landschap van de Vinho Verde DOC. Hier komen de jonge, vroeg geoogste ‘groene’ wijnen vandaan, bekend om hun fruitige smaak, lichte kleur en stevige zuurgraad. Zo ook deze Quinta de Linhares – Arinto. De Atlantische oceaan naast de deur, de lage temparatuur en geringe hoeveelheid zonuren leveren Vinho Verde DOC een gematigd zeeklimaat op met milde winters en warme zomers. De voedingsarme bodem van dit wijngebied bestaat voornamelijk uit graniet bedekt met zand.

Het wijnhuis

Quinta De Linhares produceert een assortiment van alom geprezen Vinho Verde wijnen, op een wijngaard van 21 hectare. De meest gebruikte druivensoorten die hier worden verbouwd zijn Azal, Avesso, Arinto en Loureiro. Ontdek de frisse, fruitige zomerwijnen van dit Portugese wijnhuis.

Lekker bij

De bekende sardientjes van de grill, pasta’s met vis of schelpen, paëlla, kip en salades.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze witte wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele witte wijn top 10 onder 10 euro.

 

Portugal
Arinto
2017
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment