Rechsteiner Manzoni Bianco

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Wit

Fluweelzachte Italiaanse Bianco

De Rechsteiner Manzoni Bianco is een lichtgele wijn met een fruitige geur. Een intens en aangenaam bouquet gedomineerd door nectarine en acacia bloemen, met intense hints van peer en appel. Droog, fris en fluweelzacht in de mond. Zeer goede structuur en zuurgraad.

Milieuvriendelijke wijntraditie sinds 1881

Cantina Rechsteiner produceert duurzame Veneto-wijnen van hoge kwaliteit met respect voor traditie. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug naar 1881. In dat jaar nam Friederich Rechsteiner het landgoed en de prachtige zeventiende-eeuwse villa Piavon, in Oderzo over van de Graven van Revedin en stichtte wijnhuis Rechtsteiner. Nog steeds is het wijnhuis in de familie. Tegenwoordig staat het 45 hectare grote landgoed onder leiding van Florian von Stepski-Doliwa. Als achterkleinzoon van Ella –  de jongste dochter van Freidrich –  is hij een directe nazaat van de oprichter.

Het wijnhuis produceert haar hoogwaardige wijnen in harmonie met de natuur en met respect voor de hulpbronnen. Elke generatie draagt haar kennis en ervaring om de milieu-impact tot een minimum te beperken over aan de volgende. De familie zet zich zo volledig in voor een duurzame landbouwcultuur en het behoud van de regio.

Autochtone druivensoort

De Manzoni-druiven voor deze Manzoni Bianco groeien op leemachtige gronden in San Nicolo di Ponte di Piave. De Manzoni is een autochtone druivensoort die in 1930 werd gecreëerd door prof. Luigi Manzoni, de rector van de wijnbouwschool in Conegliano. Het is de beste kruizing tussen Riesling en Pinot Blanc.

Medio september worden de druiven geoogst. De wijn veroudert vijf maanden in roestvrijstalen tanks. De aromatische, zurige bouquet van Riesling en de volle body van de Pinot Blanc geven deze Manzoni Bianco een harmonieuze structuur.

Rechsteiner Manzoni Bianco en spijs

Deze Manzoni Bianco past uitstekend bij diverse soorten risotto, bonensoep,  zeevruchten en visgerechten.

Bekroonde wijn

De Desiderio Marche Bianco is bekroond met een 8 in De Grote Hamersma 2019.

 

 

 

Italië
Manzoni
2017
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment