Azienda Agricola Rechsteiner Manzoni Bianco | Italië | gemaakt van de druif Manzoni
Azienda Agricola Rechsteiner Manzoni Bianco | Italië | gemaakt van de druif Manzoni
De Grote Hamersma score 8

Azienda Agricola Rechsteiner Manzoni Bianco

2019

Witte wijn

8,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fluweelzacht

Al vele jaren gewaardeerd zowel binnen als ook buiten de Italiaanse grenzen. Strogeel van kleur met een aromatisch boeket van klassieke tonen zoals nectarine, appel en acacia bloemen. Fluweelzacht met een goede zuurheid.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Kruising van Pinot Bianco en Riesling

De liefde voor eten en drinken zit blijkbaar in het bloed van de familie Stepski-Doliwa. Wie in Venetië is, moet maar eens zoeken naar een inscriptie bij de ingang van Hotel Gabrielli, gelegen tussen het San Marcoplein en het Biënnale Park, die nog herinnert aan Felix Moritz von Stepski-Doliwa, Platzkommandant van het Oostenrijks-Hongaarse bezettingsleger. Begin 19e eeuw zette de goede man daar een kantine op voor zijn officieren. Goed voor het moraal. Schonk daar ongetwijfeld eenvoudige, lokale wijnen van inheemse rassen. Geen Manzoni dus. Deze kruising van pinot bianco en riesling werd namelijk pas in de jaren dertig uitgevonden. Zou het daar wel goed gedaan hebben, vermoed ik. Makkelijk drinkbaar, doch vol en fris-zoet wit, voor een officiersprijsje.

Lees meer

Azienda Agricola Rechsteiner

Wijngebied: Veneto In het hart van het Venetiaanse platteland, omgeven door een prachtig park, is het Rechsteiner landgoed gelegen. In het midden van het vier hectare grote landgoed ligt de villa uit de 17e eeuw, het wijnbedrijf en karakteristieke binnenplaats, die getuige zijn geweest van de uitbreiding en ontwikkeling van de landbouw en fokkerijactiviteiten. Tegenwoordig heeft Rechsteiner haar activiteiten gericht op de productie van kwaliteitswijnen. Ook kan het landgoed worden afgehuurd voor bruiloften en partijen. Op 45 hectare wijngaarden, verdeeld over de meest vruchtbare velden van de DOC Piave wijnstreek, produceren ze tot 400.000 flessen kwaliteitswijn.

Lees meer

Manzoni Bianco

Deze verrassende druif manzoni bianco is een Italiaanse witte druif. Kruising tussen pinot bianco (pinot blanc) en riesling, genoemd naar de kweker ervan, Luigi Manzoni. Hij is bedoeld voor aanplant op relatief koele plaatsen en is vandaag de dag hoofdzakelijk in wijngaarden in het gebied Veneto te vinden. Manzoni paart body aan frisheid en heeft een mooi floraal karakter, met ook wat mineraliteit.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar