Antonio Saramago Risco Tinto

Verkoop door: Casa Bocage | Categorie: Rood

Modern

Antonio Saramago Risco Tinto heeft een prachtige robijnrode kleur geaccentueerd met violette tinten. Deze intense wijn heeft de geur van pruimen, een beetje tabak, kersen, mineralen en  zoete specerijen. De wijn heeft ronde tannines en een frisse, uitgebalanceerde, rijpe smaak.  Het is een redelijk volle, moderne Portugese wijn.

Getalenteerde wijnmaker

Wijnmaker António Saramago leerde het vak bij het gereputeerde huis José Maria da Fonseca nabij Lissabon. Inmiddels adviseert hij meerdere Portugese wijnproducenten. Sinds 2002 maakt hij ook, samen met zijn zoon António Saramago Junior, wijnen onder zijn (hun!) eigen naam.  Een lang gekoesterde droom kwam daarmee uit. De getalenteerde wijnmakers hebben zich tot doel gesteld om kwaliteitswijnen te produceren tegen een eerlijke prijs.  Zij zijn vaak in de prijzen gevallen met hun wijnen en hebben al  meerdere onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

Uitstekende prijs-kwaliteit

In 2006 werd de eerste wijn van het  ‘Risco’ label gelanceerd. Risco kan gezien worden als de instapwijn van het huis. Het label werd speciaal ontwikkeld voor fijnproevers die op zoek zijn naar een typische wijn van de Castelão druif,  met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In deze opzet is Saramgo is zeer goed geslaagd: António heeft de Castelão –  die bekend om zijn opmerkelijke tannines en verfrissende zuren – weten te temmen. De Risco Tinto is een blend geworden van twee druivenrassen uit Península de Setúbal: de Castelão en de Alicante Bouschet.  De Castelão-druif levert frisheid, kracht en enige diepte, de Alicante Bouschet geeft de wijn warmte, souplesse. De wijn is heel degelijk en goed gemaakt.

Lekker bij

De Risco Tinto is een goede wijn die bij veel gerechten past, bijvoorbeeld bij gegrild vlees of stoofpotjes.

 

 

Portugal
Alicante bouschet, castelão
2017
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Casa Bocage

Op de Haarlemmerstraat in Amsterdam zit een geweldige Portugese delicatessenwinkel. De eigenaren komen uit Portugal en hebben in de winkel ook een prachtig assortiment wijnen, die exclusief bij Vindmijnwijn.nl online…

Bekijk het assortiment