Robert Goulley Chablis Premier Cru Vosgros | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Robert Goulley Chablis Premier Cru Vosgros | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Robert Goulley Chablis Premier Cru Vosgros

2021

Witte wijn

25,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Klassieke heldere, frisse en karakterist

De ranken zijn 25 jaar geleden geplant. De hellingen van dit kavel vormen een natuurlijk, op het zuidwesten gericht amfitheater! Hierdoor heeft het een veel langere blootstelling aan de zon én staat er een stuk minder wind. Dit zorgt ervoor dat deze Chablis net even wat rijper en ronder is dan menig andere Chablis.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiePremier Cru
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Robert Goulley

Robert werd geboren in Chablis in 1906. Robert die alleen een sterke passie had voor wijn was eigenlijk nooit echt van plan om de wijngaarden van de familie over te nemen. Zijn andere passie lach namelijk bij de fotografie en de natuur. Maar toen in 1950 zijn moeder Marguerite Philippon vroeg om de wijngaarden over te nemen heeft hij het gedaan.  Door zijn vasthoudendheid en zijn consistentie om alles over te nemen en de wijngaarden die zij hadden aan te passen en te zorgen dat de potentie van het terroir in de fles wijn tot uitdrukking te brengen.  De wijnkelder die hij zelf bouwde, vindt plaats in dit mooie dorpje La Chapelle Vaupelteigne, een dorpje gelegen naast Chablis.  Dankzij de grote passie die Robert en zijn kleinkinderen hebben voor hun terroir en hun werk, kon het wijnhuis de meest ambitieuze internationale resultaten behalen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Vandaag wordt het beheerd door de derde generatie van de familie: Frederic Goulley.  Vandaag zet zijn kleinzoon Frederic deze mooie geschiedenis voort. Frederic zet zich in voor het behoud van het milieu en werkt duurzaam met het land en is onlangs begonnen met het formele biologische certificeringsproces.  Het succes van het landgoed is gebaseerd op de ervaring en kennis van het terroir die van generatie op generatie is doorgegeven. 

Lees meer

Premier Cru ‘Vosgros’

Een vlaggendragende Climat met Vaugiraut onder zijn vlag, Vosgros is een zonovergoten Climat in een koele vallei.  Ten zuiden van het dorp Chablis, op de linkeroever, is Vosgros een vlaggendragende Climat die zijn buurman, de Climat van Vaugiraut, omvat. Geconfronteerd met het zuiden en zuidwesten, profiteert het enorm van blootstelling aan de zon. Terwijl het zonnige karakter wordt genuanceerd door zijn natuurlijke ligging, heeft de vorm van het amfitheater het voordeel dat het het tegen de wind beschermt.  Vosgros rijpt daarom langzamer in deze koele vallei. De kalkstenen bodem, met enkele stenen uitstulpingen, is typerend voor Chablis. De grond aan de bovenkant is iets anders, omdat het een beetje dieper wordt. 

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven