Ronchi San Giuseppe Sauvignon DOC

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Wit

Deze moet je geproefd hebben!

De Ronchi San Giuseppe Sauvignon DOC Sauvignon smaakt zoals een Sauvignon moet smaken:  Krachtig en droog, maar tegelijkertijd ook fris, soepel en knapperig elegant.

De kleur van de wijn is strogeel met vage groene tinten. In de neus een heerlijk fris stuivende geur van banaan, ananas, meloen en grapefruit en zelfs wat salie. De smaak is droog en krachtig, maar tegelijkertijd fris zacht en knapperig. Een goed gebalanceerde, zuivere witte wijn, waarbij je het fruit goed blijft proeven.

Wijnhuis Ronchi San Giuseppe

Wijnhuis Ronchi San Giuseppe in de Colli Orientali del Friuli, een uniek Italiaans wijnbouwgebied vlak boven Venetië. De wijnmakerij is vernoemd naar de kleine witte kerk van San Giuseppe, waar de familie al generaties lang woont en wijn produceert op basis van eeuwenoude wijnkennis in combinatie met moderne technieken.

De wijngaarden liggen op een hoogte van 150 meter in de zon. Ze worden omringd door bergen die hen beschermen tegen de koude noordenwind en de invloed van de Adriatische zee. Het microklimaat dat hierdoor ontstaat zorgt voor een langzame rijping van de druiven waardoor zij de unieke geuren en aroma’s uit de omgeving goed kunnen opnemen. De Franse Sauvignon-druif, waarvan deze wijn gemaakt is, gedijt zeer goed in dit microklimaat. De buitengewoon gunstige omgevingscondities geeft uitstekende resultaten, zoals valt te proeven. Hoewel de streek beroemd is om haar witte wijnen, maakt het wijnhuis ook heerlijke rode wijn, rosé en spumante.

We zijn fan van het wijnhuis Ronchi San Giuseppe in Friuli (de streek boven Venetië). Ze maken daar fantastische  wijnen die internationaal vaak hoog scoren. In Nederland zijn ze (nog) onbekend. Het is één van de wijnhuizen die we zelf importeren.

Gastronomie

Een prima wijn om als aperitief te drinken. Past ook zeer goed bij pittige gerechten, kreeftachtigen, garnalen, mosselen of zoetwater vis. Ook perfect bij gegrilde groenten en kruiden- en halfrijpe kazen.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze Italiaanse witte wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele Italiaanse witte wijn top 10 onder 10 euro.

 

Italië
Sauvignon blanc
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment