Ronchi San Giuseppe Schioppettino

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Rood

Onbekend pareltje!

Een fruitige rode wijn met een elegante body, gemaakt van de druif Schioppettino. Deze lokale druif komt uit het Prepotto-gebied in de wijnstreek Friuli in het Noordoosten van Italië. Een onbekend pareltje dat je moet proeven! De druif levert prachtig geconcentreerde wijnen op, vol met fruit en zacht in de afdronk. Zoals de Ronchi San Giuseppe Schioppettino.

Rond, fris, toegankelijk en zachte tannines.  Een wijn met een intense smaak, veel fruit en een mooie complexiteit. Deze wijn doet het perfect bij gegrild vlees.

Het wijnhuis Ronchi San Giuseppe 

Het wijnhuis Ronchi San Giuseppe in Friuli (de streek boven Venetië) heeft een uniek terroir vanwege haar geografische ligging en de natuurlijke geschiktheid van bodem en klimaat voor wijnbouw. Hier worden geweldige wijnen gemaakt die internationaal vaak hoog scoren. In Nederland zijn ze vaak (nog) onbekend.

Bekroonde wijn

Gouden medaille (88/100 punten) in de Franse wijngids Gilbert & Gaillard. Ook in Italië weten ze deze wijn te waarderen met een ‘Oscar’ voor prijs-kwaliteitsverhouding op de Berebene (bere bene = goed drinken) van Gambero Rosso. Gambero Rosso is een beetje de Michelin Gids van Italië met adviezen voor restaurants en de betere wijnen.

Lekker bij

Deze intense wijn met zijn prachtige structuur is heerlijk bij gegrild vlees en wild.

 

 

Italië
Schioppettino
2017
Licht, fruitig en soepel, vol en rond

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment