Saint-Véran Vielles Vignes, Domaine Rivet

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Wit

Saint-Véran Vielles Vignes, Domaine Rivet komt van wijngaarden gelegen op de beste hellingen van Saint-Véran. Heldere geel-goud van kleur met soms zilveren reflecties. In mijn aantekeningen mooie tonen van exotisch fruit zoals ananas en mango. Mooi fris. Mineraal en een opvallende harmonieuze structuur. In de finale krijg ik een verfrissend, citroenachtig gevoel en een subtiele verfijning van lichte houtopvoeding met verfijnde minerale tonen.  Slechts 1,5 hectare wijngaard met stokken tussen de 40 en 60 jaar oud met een hoofdzakelijk zuid helling deels in Lyenes en deels in Chasselas, dorpjes die men rekent tot Sain-Véran. Mede door de oude stokken een andere mineraliteit.

Zeer goed vergelijkbaar met een Rijke Saint-Romain of Meursault echter voor een veel lagere prijs.

Drink deze Saint-Véran Vielles Vignes van Domaine Rivet bij gevogelte of vis. Denk aan een Poule de Bresse of Mechelse Koekoek met truffelroomsaus of gepocheerde Tarbot (Griet kan ook) in een zachte room- of botersaus.

De wijn heeft bewaarpotentieel van ruim 8 jaar.

Frankrijk
Chardonnay
2015
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment