Sammartino Chianti Superiore

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Rood

Proef de smaak van Toscane

Deze Sammartino Chianti Superiore DOCG uit 2013 komt van het wijngoed San Martino in Grassina in de streek Toscane. Deze wijn heeft lekker veel rood fruit met bovendien een harmonieuze smaak. De zachte tannines zijn goed in balans. De frisse zuren maken deze wijn tot de perfecte wijn bij Italiaanse vlees- en pastagerechten.

Het wijnhuis San Martino

Deze Sammartino Chianti Superiore DOCG uit 2013 komt van het wijngoed San Martino in Grassina in de streek Toscane. Bij San Martino benutten ze iedere vierkante meter van hun 25 hectare grote gebied. Namelijk ongeveer de helft is beplant met olijfgaarden voor hun biologische olijfolie, de rest is voor de wijngaarden. De uitgeperste restanten van de druiven na het wijn maken gooien ze echter niet weg. Daar brouwen ze namelijk een heerlijke zachte grappa van.

Gastronomie

Deze Sammartino Chianti Superiore heeft een minimale flesrijping van 6 maanden gehad en heeft een geweldige balans en structuur. Zacht en omhullend, perfecte verhouding tussen zuurgraad en alcoholperceptie, met elegante en zoete tannines waardoor het heerlijk drinkbaar is. Past perfect bij hartige hoofdgerechten en allerlei soorten gebraden vlees.

Italië
Colorino, sangiovese
2013
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment