Bossotti | Barbera d'Asti Superiore San Rumé | Italië | gemaakt van de druif Barbera
Bossotti | Barbera d'Asti Superiore San Rumé | Italië | gemaakt van de druif Barbera

Bossotti | Barbera d'Asti Superiore San Rumé

2021

Rode wijn

13,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een Barbera met karakter!

De wijn kenmerkt zich door een diepe roodpaarse kleur. In de neus heeft de wijn tonen van donkere bramen, donkere kersen, chocola en fijne kruiden. In de mond is het een lekkere mondvullende wijn met mooie zuren, zachte tannines en een lange afdronk. De Barbera is over het algemeen een wijn met variaties van zowel stille als levendige wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine Controllata e Garantita
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Houtrijping

De hints van deze wijn zijn fruitig, vooral in de versies van de Barbera, waar rood fruit en bloemige aroma’s tijdens het rijpen pittiger en complexer worden – met name veroudering in hout, wat de complexiteit van aroma’s, elegantie en harmonie geeft, beide in grote traditionele vaten dan in de kleine Franse barriques. Makkelijk te drinken, in de mond geeft het een smaak die niet te intens of gestructureerd is, zacht ook door de lage aanwezigheid van tannines.

Lees meer

Italiaanse levende legende

In Italië één van de meest populaire rode druivensoorten en dat proef je terug in het glas!

Lees meer

Vincenzo Bossotti

Het wijnhuis Bossotti is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Signor Vincenzo, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamante, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingeneur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal.

Lees meer

Lekker bij

Pasta gerechten, rode vlees maar ook als aperitief

Lees meer
Scroll naar boven