Sapientia Sauvignon Blanc Ecologico | Spanje | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Sapientia Sauvignon Blanc Ecologico | Spanje | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Sapientia Sauvignon Blanc Ecologico

2023

Witte wijn

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Sauvignon Blanc naar een hoger niveau

Zoek jij een Sauvignon Blanc uit de hogere klasse, maar dan eens niet uit Frankrijk of Nieuw-Zeeland? Het is bij deze druif misschien niet de eerste steek die in je opkomt, maar neem nou deze biologische ster uit de Rueda streek. Maar Rueda is toch Verdejo? Zeker, maar ook Sauvignon Blanc gedijt hier uitstekend. Laat je vervoeren door deze topper!

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsSushi
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Sapientia Sauvignon Blanc

In de neus heeft deze wijn een hoge aromatische intensiteit, waarbij tonen van gemaaid gras, citrusvruchten en aromatische kruiden zoals munt, koriander en verse basilicum opvallen. Vele Sauvignon Blanc wijnen kenmerken zich door hun frisheid, zo ook deze. Wat deze wijn echter bijzonder maakt is de verfijning, het evenwicht en de zuiverheid die je in elke slok intens beleeft. Serveer deze wijn aan een goed gezelschap en je maakt geheid een fantastische indruk! Alberto Moro en Ángeles Ortega zijn de eigenaren van El Lagar de Moha. Alberto komt uit een familie die al generaties lang verbonden is met de wijnbouw. Hij had altijd al de wens om een ​​eigen wijnmakerij op te zetten en besloot dit in 2018 samen met zijn vrouw te doen. Hun manier van zorg dragen voor de wijngaard is gebaseerd op natuurlijke, ecologische en biodynamische behandelingen die altijd preventief worden toegepast. Al hun wijnen en wijngaarden zijn dan ook door de Europese Unie als biologisch gecertificeerd. Dit betekent onder meer dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gebruikt worden die schadelijk kunnen zijn voor onder andere insecten en planten. Verder wordt er ook geen gebruik gemaakt van nitraten die watervoerende lagen zoals rivieren en meren kunnen verontreinigen. Naast het biologische certificaat behaalde dit wijnhuis onlangs ook het biodynamische Demeter-certificaat. Daarmee werd het de eerste en enige biodynamische wijngaard in de DO Rueda. De behandelingen die de wijnstokken ondergaan zijn enkel van natuurlijke oorsprong. Onkruid wordt bestreden met grondbewerkingstechnieken, waardoor er geen herbiciden nodig zijn. De wijngaard wordt tijdens het groeiseizoen zo min mogelijk bewerkt. Dit stelt hen in staat om de biodiversiteit in de wijngaard te behouden en te vergroten en zorgt ervoor dat de druiven hun karakteristieken op een echte manier tot uitdrukking brengen.

Lees meer
Scroll naar boven