Sella & Mosca Vermentino di Sardegna | Italië | gemaakt van de druif Vermentino
Sella & Mosca Vermentino di Sardegna | Italië | gemaakt van de druif Vermentino

Sella & Mosca Vermentino di Sardegna

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Sardinië
Vermentino

8,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verleidelijke Vermentino

De kleur is strogeel met groene reflecties. De geur is verleidelijk en aromatisch, met de voor dit ras kenmerkende tonen van lentebloesem en tropisch fruit. De smaak is droog, fris en opvallend fruitig, subtiel en verfijnd.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Sardinië
Druif Druif Vermentino
Domein Domein Sella & Mosca
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsGekookte mosselen
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijndomein

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

Lees meer

Sardinië

De Vermentino is een druivenras dat bijzonder geschikt is voor de omstandigheden in de gebieden rond het westelijk deel van de Middellandse zee. In de Provence wordt hij ‘rolle’ genoemd. Deze wijn is afkomstig uit het noordelijk deel van Sardinië, de natuurlijke thuisbasis van de Vermentino, waar hij wordt verbouwd langs de kust en op de glooiende heuvels in het binnenland. Op het wijngoed van Sella & Mosca beslaat de aanplant van Vermentino maar liefst ruim 150 hectares.

Lees meer

Vinificatie

Na de oogst in de tweede week van september volgt een milde kneuzing van de druiven. Alleen het vrij aflopende sap wordt voor deze wijn gebruikt. Vergisting gebeurt bij lage temperatuur.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven