Señorio de Nevada Cabernet-Merlot (Brons)

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Franse blend uit Granada

Intense Spaanse rode wijn uit Granada, met mooie smaakaroma`s van rijpe bramen, kersen en eucalyptus met tonen van vanille en karamel. Twaalf maanden op hout gerijpte blend, gemaakt van de druivensoorten van Cabernet Sauvignon, Merlot, en Syrah. Stevige ‘mannenwijn’ die veel vrouwen ook erg lekker vinden.

Bodegas Señorío de Nevada

Bodega Señorio de Nevada is in 1996 gestart en produceert circa 70.000 flessen per jaar. Het ligt op circa 750 meter hoogte, aan de uiterste westkant van de Sierra Nevada en vlakbij de stad Granada. De wijngaarden kijken uit op de imposante Caballo van 3000 meter hoog.  Op de plek waar ooit een oude cortijo stond, staat nu een prachtig complex temidden van de wijngaarden. Het bestaat uit een bodega en een prachtig hotel/restaurant. De wijnmaker, is de enthousiaste vinoloog Chema Concustell.

Lekker bij

Deze blend smaakt heerlijk bij stoofvlees, blauwe kazen en vlees van de BBQ.

Bekroonde wijn

De Señorio de Nevada Bronce is bekroond met een 8+ in De Grote Hamersma 2019.

Spanje
Cabernet sauvignon, merlot, syrah
2012
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment