Skaramuča Dingač Reserva | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali
Skaramuča Dingač Reserva | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali
De Grote Hamersma score 8.5

Skaramuča Dingač Reserva

2019

Rode wijn

35,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Dé topwijn uit Dalmatië

Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac (sinds 1962). De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Kleine Blauwe

Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo.

Lees meer

Diepgang en concentratie

Dingač Reserva is donker robijnrood. De wijn heeft de geur van koffie, leer, tabak, herfstblad, vanille en peper. In de mond krijg je diepgang en concentratie met een volle smaak van donkere bessen en pruimen. Het fruit in de wijn is in perfecte balans met de kruidige tonen. De wijn heeft ruime tannine wat een duidelijke karakteristiek is van dit druivenras.

Lees meer

Druiven van het strand

De wijn is gemaakt in RVS tanks en heeft daarna 15 maanden in eiken vaten gerijpt. De productiemethode is vergelijkbaar met die van de ‘gewone’ Dingač, met het verschil dat de druiven van andere posities komen (het dichtste aan zee groeien en daardoor dubbel zonlicht krijgen door de reflectie uit zee), de wijn drie maanden langer in eikenhouten vaten gerijpt is en dat hiervoor barriques gebruikt zijn van nieuw eikenhout. Van deze wijn wordt jaarlijks slechts 20.000 flessen gemaakt. Op dit onherbergzame gebied is de opbrengst per druivenstok heel laag, slechts 300 gram per stok. De stokken zijn ook niet geleid maar groeien wild over de rotsgrond (bush vines). Daardoor is de opbrengst per hectare slechts drie ton. Alle druiven worden met de hand geplukt. Tijdens de oogst zijn hier wel 40 tot 50 mensen mee bezig die gezamenlijk slechts acht ton druiven per dag kunnen plukken. Het totale Dingač gebied is 65 hectare en daarvan heeft Vina Skaramuča 20 hectare in bezit. Een Dingač wijn mag overigens pas Dingač heten als de druiven uiteraard Plavac Mali zijn en van de beschermde regio Dingač afkomstig zijn, daarnaast moet het alcoholpercentage van de wijn tussen de 14 en de 17 procent zit.

Lees meer

Lekker bij

Dingač Reserva past perfect bij gebraden en (pittig) gekruid rood vlees, stoofschotels en gerijpte harde kazen. Ideale serveertemperatuur: 18 ° C.

Lees meer
Scroll naar boven