Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco | Italië | gemaakt van de druif biancamé
Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco | Italië | gemaakt van de druif biancamé

Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco

2022

Witte wijn

12,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wat is dit lekker!

De Tenuta Santi La Fogliola Bianco is onze eigen import. Na een proeverij wisten we het zeker: Ze hebben géén importeur dus dit gaan we gewoon zelf doen. Gemaakt van voornamelijk Biancamé (een druivensoort uit Marché – die ook groeit in de regio Emilia-Romagna). Ook bekend als de druif Bianchella del Metauro.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIndicazione Geografica Tipica
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Heerlijk intens

Met een elegante strogele kleur geeft de Tenuta Santi La Fogliola Bianco gelijk een mooi visitekaartje af. De neus heeft bloemige hints van citroen en sinaasappel bloesem, met een uitstekende intensiteit. In de mond is hij hartig, prima op dronk, fris en zuur in balans.

Lees meer

8.5 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma over  Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco: “Ha leuk, onbekende druiven! Italië grossiert erin. Goed strak, sappig en eigenzinnig type. Witlof, grapefruit, marmelade, goudrenet, wilde perzik, mineraal langs de liniaal, rucolapeperigheid en fijne zuren. Onalledaags en lekker.”

Lees meer

Lekker bij

Een intelligente en aangename wijn, perfect voor een glas met vrienden.  serveer hem op een graad van 10 -13. Niet té koud. Het past perfect bij… alles wat niet rood is. Een Forelletje met amandel of een Spaghetti met pesto op basis van rucola. Een wijn ook voor elke dag.

Lees meer

Biologisch

De druiven verkrijgt men reeds sinds 1997 uit biologische wijngaarden. Het terrein is heuvelachtig (we bevinden ons op ongeveer 100 meter boven zeeniveau) en van gemiddelde textuur, met een prevalentie van slib; tussen de rijen wisselt een natuurlijke begrazing af met groenbemester, het zaaien van planten zoals mosterd. De oogst is uitsluitend handmatig uitgevoerd; de optimale rijpingstijd van de druiven is over het algemeen in de eerste helft van september. In de kelder zijn de druiven spontaan geperst en gefermenteerd met hun eigen gisten in stalen vaten, waar ze enkele maanden blijven om te rijpen voordat ze worden gebotteld en op de markt worden gebracht.

Lees meer

Tenuta Santi Giacomo e Filippo

Tenuta Santi Giacomo e Filippo is een wijnmakerij met een spa/resort als onderdeel van hun bedrijf.  het is eigenlijk logisch, want ze hebben 360 hectare grond – dus genoeg ruimte voor een wijngaard, maar verrassend genoeg worden er maar 14 hectare druiven geplant … Maar op die 14 hectare hebben ze 11 verschillende variëteiten, waarvan zes rood (Petite Verdot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese Grosso, Merlot, Montepulciano en Syrah) en vijf witte wijnen (Incrocio Bruni 54, Biancamé / Bianchello, Verdicchio, Chardonnay en Sauvignon Blanc).

Lees meer

Klein maar fijn

Ze maken slechts 50.000 flessen per jaar waarvan 30% exporteerd. Klein maar fijn!! De wijnmakerij werd opgericht in 2006 en hun nieuwe productiegebied bevindt zich in het midden van hun wijngaarden – wat betekent dat de wijnmakerij tijdens de oogst niet meer dan 5 minuten in elke richting verwijderd is – waardoor ze de versheid van hun druiven kunnen behouden , in plaats van dat ze de hele dag geplukt en in bakken in de zon zitten, en het minimaliseert ook de kneuzingen van fruit, omdat er meer uitstapjes naar de wijnmakerij kunnen worden gemaakt en met frequentere tussenpozen.  

Lees meer
Scroll naar boven