Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Rood

Verfijnd, intens en complex

De Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino DOCG kent een indrukwekkende frisheid vanwege zijn levendige zuurgraad. De wijn heeft verfijnde, intense en complexe aroma’s. Rijk aan boventonen met hints van anijs, rijpe wilde bessen en een lichte aanraking van vanille. Warm met soepele tannines. De Brunello di Montalcino is rond en fluweelachtig met een prachtige structuur, en is naast consumptie ook zeer geschikt om langer te bewaren.

De Brunello di Montalcino DOCG combineert de beste Sangiovese-druiven uit de Manachiara- en Casale del Bosco-landgoederen. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten barriques, 18 maanden in grote Slavische eiken vaten om vervolgens minstens 12 maanden te rijpen in de fles.

Het wijnhuis Silvio Nardi

Emilia Nardi, de jongere dochter van Silvio, heeft sinds haar 30e de leiding over het prestigieuze rijk van Brunello di Montalcino en is verantwoordelijk voor meerdere succesvol doorgevoerde innovaties op het landgoed.

Brunello di Montalcino wordt voor 100% gemaakt van de bekende Toscaanse Sangiovese druif. Tenute Silvio Nardi heeft uitgebreid geïnvesteerd in ontwikkeling en onderzoek om de beste Sangiovese-klonen te kunnen kweken waarbij terroir en techniek een belangrijke rol spelen. Tenute Silvio Nardi is echt een familiebedrijf en Emanuele Nardi, de neef van Emilia, is sinds 2008 de verantwoordelijke wijnmaker.

Lekker bij

Perfect om te combineren met prosciutto, gebakken varkenshaas, ossobucco en gegrilde groenten.

Italië
Sangiovese
2004
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment