Teta de Vaca, Vinos Divertidos

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Rood

Grappig én lekker!

Teta de Vaca is een lokale druif uit Catalayud die lijkt op een koeienuier, vandaar de naam. Deze droge rode Spaanse wijn is een unieke blend van 80% Garnacha (Grenache) en 20% Teta de Vaca. De Garnache zorgt voor fruitigheid en de Teta de Vaca druif voor kleur, spanning en pit. In de neus een zoet en fris aroma van de Garnacha. In de mond braam met zwarte kersen, tijm, rozemarijn en chocola. Een volle, rijpe wijn met ronde tannines.

Het wijnhuis

Vinos Divertidos is gelegen in Somontano, in de prachtige Isábena-vallei, waar Pepe Marco besloot lid te worden van een klein wijnbedrijf om zijn eerste leuke wijn te maken: El Cojón de Gato. Sindsdien reist hij met de hulp van zijn zoon Alex en verschillende liefhebbers van de wijnwereld de Spaanse wijngebieden af, ontdekt hij familiekelders en zoekt hij naar die variëteiten, kenmerken en gevoelens om wijnen te maken die persoonlijke verhalen vertellen: grappige wijnen.

Tegenwoordig werkt Vinos Divertidos met maximaal 5 Spaanse DO’s om de hoogst mogelijke kwaliteit in de wijnen aan te kunnen bieden.

Lekker bij

Goed te combineren bij gerechten met eend, goed vlees op de bbq en geroosterde groenten.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze rode wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele rode wijn top 10 onder 10 euro.

Spanje
Garnacha
2017
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment