Menu
Torre a Cona - Molino Degli Innocenti Chianti Colli Fiorentini Riserva | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese
Torre a Cona - Molino Degli Innocenti Chianti Colli Fiorentini Riserva | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese

Torre a Cona - Molino Degli Innocenti Chianti Colli Fiorentini Riserva

2019

Rode wijn

Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Beste rode

57,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Beste rode

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Torre a Cona – Molino Degli Innocenti

Robijnrood van kleur met granaattinten. Het is een elegant complexe wijn met aroma's van zoete kruiden en vanille, viooltjes en rood fruit, zoals frambozen met iets tabak en chocolade geven een bijna oneindige diepte. In de mond zijdezacht met elegante tannine en een fijne zuurgraad. Fruitige, kruidige aroma’s van hout complementeert de gehele wijn die eindigt met een aangename afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEend
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het wijndomein Torre a Cona ligt opvallend in de heuvels van Florence, op slechts 10 kilometer van de geboorteplaats van de Renaissance. De 18e-eeuwse villa is eigendom van de graven van Rossi di Montelera en domineert de omliggende Chianti-wijngaarden en olijfboomgaarden, die de traditionele Toscaanse boerderijen omringen, liefdevol gerestaureerd en ingericht door de gravin.

Lees meer

Wijn/spijs

Uitstekend bij rood vlees, gebraad, tartaar. Delicaat lams-, konijn- en eendenvlees. Serveer temperatuur: Aanbevolen 16°C

Lees meer

Productie

Traditioneel in staal met alcoholische gisting in staal gedurende 7 dagen, daaropvolgende maceratie op de schillen en malolactische gisting in staal. 12 maanden in 25 hl Slavonische eikenhouten vaten, 24 maanden in second-passage Franse eiken tonneaux, minimaal 1 jaar in de fles. Wijngaard: Molino degli Innocenti wijngaard, meer dan 400 meter boven de zeespiegel, op het zuiden. Plaats: Galestro

Lees meer