Torre Zambra Madia Incastro Bianco | Nederland | gemaakt van de druiven Malvasia, Passerina en Trebbiano
Torre Zambra Madia Incastro Bianco | Nederland | gemaakt van de druiven Malvasia, Passerina en Trebbiano
De Grote Hamersma score 9- sterwijn

Torre Zambra Madia Incastro Bianco

2022

Witte wijn

Malvasia, Passerina, Trebbiano

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Over de wijn

Toegankelijke en fruitige witte wijn gemaakt van pecorino, passerina en trebbiano. De drie verschillende druiven worden apart geplukt en vergist en pas nadat de drie wijnen af zijn wordt bepaald in welke verhouding de blend wordt gemaakt. De wijn geurt uitbundig naar witte bloemen, citrus en tropisch fruit. De wijn is fris van smaak, intens en heeft een mooie toon van amandel op de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Nederland
Streek Streek Abruzzo
Druif Druif Malvasia, Passerina, Trebbiano
Domein Domein Torre Zambra
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9- sterwijn

“ “

Over de producent

De historie van het wijnhuis begon in 1910 toen grootvader Vincenzo 20 hectare aan wijngaarden had gekocht van de familie Zambra. Er stond een iconische toren op het landgoed, bekend als Torre Zambra. Hij plantte hier montepulciano en trebbiano aan. Tijdens de 2e wereldoorlog werden de wijngaarden helaas verwoest. Nadat de schoonzoon van Vincenzo, Laurentino de Cerchio, in Duitsland gevangen zat, is het hem gelukt om in 1947 terug te keren naar Villamagna. Zijn doel was om alles weer te herbouwen zoals het voor de 2e wereldoorlog was. Het duurde uiteindelijk tot 1961 toen de eerste druiven weer weren geoogst. Torre Zambra gelooft in een natuurlijke manier van wijn maken. Daarom hanteren ze de spontane vergisting. Deze gisten zijn afkomstig van de wijngaard. Ze gebruiken enkel natuurlijke producten om hun wijn te maken en willen de natuur dan ook zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan. Deze authentieke gisten die de spontane vergisting veroorzaken geven dan ook hét authentieke karakter aan de wijnen.

Lees meer

Over Villemagna

Villamagna is een klein gebied van 85ha in de Abruzzen. De rendementen voor montepulciano d’abruzzo zien hier lager dan de rest van het gebied. Hier komen dan ook de beste wijnen van het gebied vandaan, te vergelijken met een grand cru uit Frankrijk. De wijngaarden liggen tussen de 120 en 200 meter hoogte, 10 km van de Adriatische Zee, maar ook maar 10 km van de Majella mountains vandaan. Dit resulteert in een uniek microklimaat met veel temperatuursverschillen tussen dag en nacht, uitstekend voor het maken voor kwaliteitswijnen. De bodem is hier rijk aan kalksteen en klei en bevat veel mineralen. De wijngaarden liggen als het ware als een natuurlijk amfitheater.

Lees meer
Scroll naar boven