Torre Zambra Poggio Salaia Pecorino | Italië | gemaakt van de druif Pecorino
Torre Zambra Poggio Salaia Pecorino | Italië | gemaakt van de druif Pecorino

Torre Zambra Poggio Salaia Pecorino

2022

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Abruzzo
Pecorino

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rijpe druiven

Single Vineyard Pecorino uit Abruzzo. De wijn ligt in de Colle Maggio wijngaard, waar ook twee montepulciano d’abruzzo’s worden gemaakt. In deze wijngaard is er een overvloed aan zon, waardoor de druiven goed rijp worden.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Abruzzo
Druif Druif Pecorino
Domein Domein Torre Zambra
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsCoquilles Saint-Jacques
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Pecorino sur lie

Uniek aan deze wijn is dat ze de druivenschillen 24 uur mee laten weken, waardoor de wijn een intense geel tot goude kleur krijgt. Ook neemt de wijn veel aroma’s op van de druivenschillen. De wijn is uitbundig geurend naar citrus, limoen en ananas. De smaak is fruitig maar intens met tonen van lychee en passievrucht. Er is geen houtrijping gebruikt, maar de wijn heeft wel 2 maanden sur lie gerijpt.

Lees meer

Torre Zambra

De historie van het wijnhuis begon in 1910 toen grootvader Vincenzo 20 hectare aan wijngaarden had gekocht van de familie Zambra. Er stond een iconische toren op het landgoed, bekend als Torre Zambra. Hij plantte hier montepulciano en trebbiano aan. Tijdens de 2e wereldoorlog werden de wijngaarden helaas verwoest. Nadat de schoonzoon van Vincenzo, Laurentino de Cerchio, in Duitsland gevangen zat, is het hem gelukt om in 1947 terug te keren naar Villamagna. Zijn doel was om alles weer te herbouwen zoals het voor de 2e wereldoorlog was. Het duurde uiteindelijk tot 1961 toen de eerste druiven weer weren geoogst. Torre Zambra gelooft in een natuurlijke manier van wijn maken. Daarom hanteren ze de spontane vergisting. Deze gisten zijn afkomstig van de wijngaard. Ze gebruiken enkel natuurlijke producten om hun wijn te maken en willen de natuur dan ook zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan. Deze authentieke gisten die de spontane vergisting veroorzaken geven dan ook hét authentieke karakter aan de wijnen.

Lees meer

Herkomst

Italië – Villamagna Villamagna is een klein gebied van 85ha in de Abruzzen. De rendementen voor montepulciano d’abruzzo zien hier lager dan de rest van het gebied. Hier komen dan ook de beste wijnen van het gebied vandaan, te vergelijken met een grand cru uit Frankrijk. De wijngaarden liggen tussen de 120 en 200 meter hoogte, 10 km van de Adriatische Zee, maar ook maar 10 km van de Majella mountains vandaan. Dit resulteert in een uniek microklimaat met veel temperatuursverschillen tussen dag en nacht, uitstekend voor het maken voor kwaliteitswijnen. De bodem is hier rijk aan kalksteen en klei en bevat veel mineralen. De wijngaarden liggen als het ware als een natuurlijk amfitheater.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven