ValleYglesias G2

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Rood

Een 100% garnacha uit de bergstreek ten westen van Madrid , de Sierra de Gredos. De garnachas uit deze streek staan als heel goede garnachas bekend, door bodem, klimaat en gepassioneerde wijnmakers. De wijn blijft fruitig smaken (kers, braam , aardbei) ook na houtrijping, een heeft ook iets kruidigs, heeft een aangenaam gevoel in de mond met uitgebalanceerde tannines en een heel prettige afdronk.

De 2 in de naam slaat op het feit dat ze 3 verschillende garnachas maken op de bodega : een jonge garnacha G3, een mooie doordrinkbare met subtiele houtrijping- de G2- en een heel stevige garnacha: de Rock De G2 is een heerlijk, goed doordrinkbare wijn die echt een verrassing zal blijken te zijn voor liefhebbers van garnacha en een ontdekking van de wijnstreek rond Madrid voor liefhebbers van toegankelijke rode Spaanse wijn. De wijn heeft 9 mnd gerijpt deels in nieuwe en deels in eerder gebruikte Frans eiken wijnvaten.

 

Lekker bij: vlees, BBQ, speenvarken van het spit, Spaanse charcuterie, op het terras

Spanje
Garnacha
2014

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in Bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment