Veleta Cabernet Sauvignon Roble

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Intens en fruitig

Makkelijk drinkbare Cabernet met veel rood fruit, mooi in balans. 3 maanden ‘Roble’ (eikenhout). Aroma van rijp rood fruit, paprika, braam en Frans eiken. Zachte, elegante wijn met tonen van rood fruit (pruim, braam en kers). Mineralig (leisteen), mooie balans van zuren en tannines, lange fruitige afdronk.
VGC Wine & Food Association: “Intense geur, mooi donker fruit, licht plantaardig, sappige aanzet, duidelijk kruidig, wat strakke finale met goede lengte.”

Vinos Veleta

Deze wijnmakerij, gelegen in de Alpujarra is een echt familiebedrijf en maakt gebruik van traditionele methoden met moderne faciliteiten om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Dit komt doordat de wijnstokken tijdens de groei met veel aandacht worden verzorgd en bij de oogst alleen de beste druiven worden geselecteerd. Door de zuivere manier van werken tijdens het vinificatieproces  hebben de wijnen een van de laagste sulfietgehaltes op de markt. Juan Palomar en zijn familie, samen met Rosa Maria Pascual, de enoloog, maken op gepassioneerde wijze zuivere biologische wijnen uit de biodynamische wijngaarden van het landgoed.

Lekker bij

Smaakt heerlijk bij stoofvlees, lamsbout, blauwe kazen en vlees van de BBQ.

Wijn zonder sulfiet

Wijnen zonder sulfiet zijn er helaas niet! Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn waardoor er altijd een klein percentage sulfiet in wijn zit. Bij deze wijn is het percentage sulfiet minimaal!

Spanje
Cabernet sauvignon
2014
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment