Viberti Giovanni Dolcetto D’Alba Superiore | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto
Viberti Giovanni Dolcetto D’Alba Superiore | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto

Viberti Giovanni Dolcetto D’Alba Superiore

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Piemonte
Dolcetto

11,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Dolcetto

Expressieve rode wijn van de Dolcetto druif. Deze komt enkel in de Piëmonte voor. Alhoewel de naam zou kunnen suggereren dat de wijn zoet is, blijkt dat niet zo te zijn. Echter heeft de druif de naam verkregen omdat ze hier vroeger wel zoete rode wijn van maakten.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Dolcetto
Domein Domein Viberti Giovanni
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Aangename aroma’s

Deze Dolcetto heeft aangename aroma’s van rijp rood fruit zoals frambozen, bramen en kersen. Op de afdronk toont de wijn een lichte notige toon, met name die van amandel.

Lees meer

Druivenstokken

De druivenstokken zijn ruim 25 jaar oud en alle druiven worden met de hand geplukt. Om de benaming ‘’Superiore’’ op het etiket te mogen zetten moet de wijn minstens 13% alcohol bevatten en twaalf maanden rijpen, waarvan zes op de fles.

Lees meer

Viberti Giovanni

Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. In 1919 kwam de herberg ”Buon Padre” in het bezit van de familie. Reizigers konden op doortocht overnachten en dineren bij Buon Padre. Tot 40 jaar terug werd de wijn enkel geproduceerd voor het restaurant zelf. Toen men ook buitenlandse gasten begon te ontvangen, werden de wijnen van Viberti Giovanni al snel internationaal bekend. Tegenwoordig staat de jonge Claudio aan het roer en heeft hij naast Buon Padre een tweede restaurant in het stadje Barolo geopend genaamd La Gamella. Ook wordt er de komende jaren een prachtig boutique hotel gebouwd en wordt de kelder verbouwd tot een ”state – of – art winery”

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven