Vignobles Gueissard Cuvée G Bandol

Verkoop door: Bensdorp Wijnen | Categorie: Rose

Een rosé met pit

Een frisse, complexe rosé met tonen van meloen, exotisch fruit en pompelmoes. Gemaakt van 40% Cinsault, 35% Mourvèdre, 20% Grenache en 5% Carignan druiven. Laat je niet misleiden door de lichte kleur van de Vignobles Gueissard, Cuvée G, het is een rosé met pit: volfruitig, mineralig en strakdroog, precies zoals een Bandol rosé moet zijn!

Het wijnhuis

Deze rosé is gemaakt door het jonge wijnmakersstel Clément Minne en Pauline Giraud. Clément heeft 5 jaar bij het beroemde Domaine Tempier in Bandol gewerkt en Pauline heeft haar sporen verdiend bij Domaine Le Sang des Cailloux in Vacqueyras. Dit is hun Cuvée G, Bandol, zilveren medaille bij het Concours Agricole Général van Parijs. Sinds 2010 runnen ze hun eigen bedrijf, Domaine de Gueissard in Bandol. Hier maken ze wijnen van de appellation Bandol en Côtes de Provence.

Lekker bij

Parelhoen filet, fruit, gerijpte kazen, oesters of gegrilde verse vis.

Bekroonde rosé

91 punten Wine Enthusiast Magazine (“highly flavored and aromatic wine. It has great fruits and a rich texture”).

Frankrijk
Carignan, cinsault, grenache, mourvèdre
2017
Bleek, droog en fris

Online wijn bestellen van Bensdorp Wijnen

Het grootste gedeelte uit het mooie assortiment van Bensdorp Wijnen uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit eigen import. De enthousiaste en kritische wijnkoper Wouter Bensdorp importeerde zijn wijnen bij de start in…

Bekijk het assortiment